Elsas Dagbok

Blandade känslor…

Godmorgon fina!

Det är med mycket blandade känslor som jag åker iväg på 24 HH idag…

Eftersom Elsas farfar fick en hjärtinfarkt häromdagen med allvarliga komplikationer så är det med mycket blandade känslor som jag beslutat mig för att vara med. 

Farfar vill också att jag ska åka och han tyckte det var så rackarns trist att jag missade Tjejmilen förra helgen… 

Min fina man tyckte absolut att jag skulle åka iväg och försöka slappna av och ha skoj. Det är lättare sagt än gjort men jag är ju inte mer än ett telefonsamtal bort…

Jag behöver dessa timmar mer än väl med nya bekantskaper, mycket träning, snack och god mat. Jag är ju inte nån hjärtdoktor så jag kan ju inte vara och styra och ställa på nått sjukhus så jag får rätta in mig i ledet och göra det jag kan göra bra. 

Pappan och Elsa ska iväg till farfar idag och hälsa på. Elsa pratar om farfar jättemycket och jag har berättat för henne att farfar är sjuk och är på sjukhuset. Direkt jag berättade det för henne så sa hon att hon ville åka och hälsa på farfar. 

Vi har bestämt oss att vara ärliga med henne med sådana här tråkigheter i livet från första början. Barn är så fantastiskt smarta att de genomskådar oss vuxna om vi ljuger. 

Att vara ärliga med barn är jag övertygad om att man ska vara. Att ta det utifrån barnets mognad och ålder, att svara på barnets frågor. Detta är så rackarns viktig för alla.

Önskar dig en fin lördag! Du är värdefull! 

Kram Jossan

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Eva Edenhag

    Hoppas du kan få en bra helg, trots att farfar är dålig. Livet är verkligen föränderlig o blir inte alltid som vi planerat, men vi får göra det bästa av det .Att koppla bort tankarna går ju inte, du får försöka stoppa dom lite längre bak, o Magnus ringer säkert om han behöver dig. Kram