Elsas Dagbok

Jag är sjuk…

I fredags var det ju meningen att vi skulle åka till Stockholm för att bo på hotell och gå på restaurang och så skulle ju jag och min mamma springa Tjejmilen sån vi tränat så inför. 

Jag älskar att gå på restaurang och det har jag alltid gjort. Kan ju bero på att min mamma och pappa släpat med mig på olika ställen…
Det är skoj att kolla på allt och så brukar jag faktiskt sitta lugnt en liten till stund tills jag känner att det är dags att upptäcka nya saker.

Men nu till det jag tänker berätta för dig…När mamma kom hem i fredags så satt jag i badet. Jag hade nämligen kräkts vilket jag oftast gör när jag får en riktigt ”Elsaförkylning” som vi kallar den. Då får jag en rackarns jobbig hosta och feber och så kräks jag. Doktorn säger att jag har lite förkylningsastma. 

Mamma tvekade inte en sekund med ställa in vår vistelse trots att hon blev riktigt ledsen. Hon hade ju sett fram emot våran helg så rackarns mycket. 

Mamma sa att jag är det allra viktigaste och att vi kan bo på hotell en annan gång istället när jag är frisk så vi kan göra alla roliga sakerna.Hon är bra min mamma och klok.

Sen måste jag bara berätta om min andningsmask som jag har och om nässprayen….Två onda ting enligt mig, fast det börjar vända nu…de inte så onda egentligen utan jag märker ju att jag blir bättre om jag använder dem. 

Mamma säger att det är för att jag ska må bättre och hon har ju rätt för jag mår ju bättre. Så nu har jag faktiskt tagit både masken och nässprayen helt frivilligt och efteråt så säger jag att det gick ju bra. Så jag tror att jag fortsätter med att använda dem utan att trilskas. 

Jag har en tråkig hosta och så har jag haft feber. Direkt när jag anstränger mig så börjar jag att hosta. Det rosslar och låter men jag brukar hosta i armvecket för det har jag lärt mig att jag ska göra. Det är för att inte bacilluskerna så hoppa över till andra människor. 

Nu känns det i alla fall som att förkylningen börjar vända och bli lite bättre. Mamma har kunnat börja sova på nätterna och det är ett gott tecken. 

Du förstår att de första nätterna när det är som värst så ligger min mamma vaken och ser till att jag har det så bra som jag kan. Snacka om att min mamma är omtänksam och snäll. Pappa är också det men han sover som en stock tills mamma ryter till när hon vill ha hjälp. Då flyger han oftast ur sängen och är helt yr i bollen, hahahaha. 

Det finns även några fördelar med att vara sjuk. Jag får t e x äta popcorn även fast det inte är fredagsmys. Sen får jag äta hur mycket glass jag vill. Jag har t o m fått erbjudan av min mamma att äta lite godis även fast det inte var lördag! Nu har min aptit inte varit så bra så det har mest blivit nån klämgröt emellanåt. Jag tar mitt godis på lördag istället. 

Nu har jag inte tid att skriva längre för jag måste sätta min bebisbjörn i vagnen och gå till doktorn. Bebisbjörnen är sjuk.

Vi hörs!

Kram Elsa 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Eva Edenhag

    Lilla Elsa vad ska det bli av dig, förmodligen en underbar o omtänksam medmänniska ?? Nu hoppas jag verkligen att din förkylning är på väg bort, o att den inte kommer tillbaka på jättelänge ?. Det är ju lite synd om mamma o pappa oxå när du blir sjuk, dom mår ju oxå dåligt då. Kram o hoppas pappa o du har en bra dag tillsammans. ?