Elsas Dagbok

Poliskrisen fortsätter och jag kan inte hålla tyst! 

Nu är augusti slut…Vilken månad för min del! 

Jag skrev mitt inlägg Om min sista dag som polis som lästes av nästan 120 000 personer! Helt otroligt! 

Det som följdes utav det inlägget i form av intervjuer, medverkan i TV4 har gjort att jag lärt mig så mycket både om mig själv som jag inte redan visste om. 

Jag är stolt över att jag vågat visa min ståndpunkt i denna smörja. En smörja som blir värre och värre för varje dag som går. 

Som en vanlig medborgare så är jag rädd för var detta ska leda. Som det är nu så är det ju ingen ide att ens ringa polisen om det skulle inträffa något. Det finns ju ändå inga poliser att skicka…

Att debatten om att svensk polis är i djup kris fortsätter tycker jag är rackarns bra och samtidigt är det så sorgligt att inte de som kan göra något åt krisen gör det. Fler och fler poliser visar hur det verkligen är. Fler och fler vågar gå ut i massmedia och berätta. Heja er! 

Det som slagit mig är att inga chefer inom polisen säger något. En hel bunt med fegisar enligt mig. Det säger ju det mesta om ledarskapet från högre befattningar inom polisen enligt mig.

Att Stefan Löven går ut och säger att han har förtroende för Dan Eliasson gör mig rädd och förbannad! Jag har tyckt att du verkat vara en bra stadsminister på många vis, men nu har du förlorat mitt förtroende och säkert många fleras. 

Stefan du är inte polis och du har ingen aning om hur det är att vara polis i Sverige idag. Så innan du uttalar dig, ta reda på fakta. Lyssna på de som vet och jobbar som poliser. Gör om och gör rätt och när du ändå håller på så gör det ända rätta och se till att Dan Eliasson får lämna sin post som rikspolischef! 

”Som ett led i samhällets verksamhet att främja rättvisa och trygghet ska polisens arbete syfta till att upprätthålla allmän ordning och säkerhet samt att i övrigt tillförsäkra allmänheten skydd och annan hjälp” Källa Polislagen. 

Texten ovan är tagen ur Polislagen…den känns inte ett dugg trovärdig längre och mycket svår att uppnå för de poliser som kämpar på utan förutsättningar att komma i närheten av att lyckas. 

Det handlar om att vårat demokratiska samhälle håller på att rasa samman som ett korthus. Det handlar om våra barns framtid. Det är fan ingen lek längre…Det är ALLVAR! 

//Jossan

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Eva Edenhag

    Bra att du fortsätter ryta till, men hur når man fram till makthavarna ?? Undrar hur långt det ska gå, innan vårt välfärdssamhälle börjar byggas igen. ?