Elsas Dagbok

Nu är det min tur! 

Hej Elsa här!

Jag har så mycket att stå i och upptäcka så därför var det länge sedan jag berättade något för dig om vad som händer och sker i mitt liv, men nu är det dags igen. Så håll i dig för nu kör jag:) 

Snart fyller jag tre år, eller snart och snart det är några månader kvar säger min mamma. Men om du frågar mig så brukar jag säga att jag är tre år.

Jag har önskat mig en orgel med en mikrofon så jag kan sjunga. Jag tycker om att sjunga och jag hittar på mina egna texter. Det har jag fått efter min mamma som hittar på nya sånger varje dag. 

Jag har också vid några tillfällen nämnt att jag skulle vilja ha en egen bil som jag kan köra i ute på gräsmattan. Gärna en rosa. Det är en liten fräsig elbil som jag har sett. 

Mamma frågade mig häromdagen vilka jag ville bjuda på mitt kalas. Jag svarade ”mamma.” Tycker det räcker med henne. Mina favoritmysdjur för tillfället är björnarna som jag håller i på bilden. Det är mammabjörn och bebisbjörn. Vi brukar leka att vi går till lekparken, affären eller till restaurangen. Antingen får de åka i dockvagnen eller också tar vi min lilla polisbil. Det brukar bero på om det regnat eller inte. 

Jag har börjat på Månen nu. En ny avdelning för stora barn. Jag är stor nu men ibland vill jag vara en liten bebis för det är så mysigt. ”Mysa tutte” säger jag till min mamma. Hon är ju så mjuk och go min mamma. Pappa är inte lika mjuk för han har ju hår som växer på sig och det sticker som attan. 

Jag säger ofta till mamma och pappa att jag tycker om dem. Häromdagen sa jag även till min mamma att hon är snäll. Min mamma och pappa berättar ofta för mig hur mycket de tycker om mig och mamma vill gärna pussa mig lite för ofta på kinden. Ibland gillar jag det och ibland blir jag lite surig och torkar bort pussen. 

Jag har slutat med blöjor på dagen. Det går rackarns bra! Jag har ju märkt att det är så skönt att slippa den där blöjan som blir blöt och varm. När det börjar bli dags för du vet vad så springer jag till pottan med en rackarns fart. 

Jag brukar prata mycket i telefon men inte i en riktig telefon. Jag har liksom inte tid att prata med farmor, mormor, storebror eller någon annan när de ringer. Jag har en egen telefon som jag fått av min snälla mamma. Det är en gammal skruttig telefon men den funkar så himla bra förutom att den inte funkar, hihihi. 

Jag brukar ringa lite olika människor med den. Igår ringde jag mina kompisar Loke och Lilly men de svarade inte…Pappa sa att de gått och lagt sig för natten eftersom klockan var typ åtta. Jag vet att han sa det bara för att jag också skulle sova. Jag hade liksom inte tid med att sova just då eftersom jag ville göra lite annat som att gå på toan flera gånger och dricka vatten. 

Jag tycker om att göra saker själv. ”Jag kan själv” säger jag då. Ibland kan jag inte själv av nån anledning och då hjälper mamma eller pappa mig så gärna. Nått som är supersvårt enligt mig är att dra ut ett lång bit tejp utan att den klibbar ihop. Testade häromdagen och det gick så rackarns dåligt! Då bröt jag nästan ihop…men mamma kom till min undsättning precis i tid. 

Mamma och pappa brukar ropa på mig när det är dags att göra något t e x äta men då brukar jag svara att jag inte har tid för jag måste göra klart det jag håller på med då. Jag brukar oftast komma när jag är färdig. De funkar tyvärr inte alltid för ibland så hämtar de mig även fast jag inte är färdig…hmmmm

Jag försöker bestämma så mycket det går här hemma men det är svårt ibland att få min vilja igenom. Ett exempel är att jag gärna skulle vilja äta popcorn eller lite godis varje dag men där är det STOPP med stora bokstäver. I det fallet är det helt omöjligt att förhandla med mina föräldrar. 

Jag somnar i min egna säng på kvällarna. Om jag fick välja så skulle mamma sova med mig och även läsa sagor. Nu är det så att jag inte alltid får välja utan pappa läser sagor och sen kommer mamma in och lägger sig hos mig när det är dags för att sova. Att sova brevid min mamma är bara det bästa, men när mamma inte är hemma så går det förstås bra med pappa också. 

På natten när jag vaknar så ropar jag självklart efter mamma eller också så tar jag med mig nått mjukisdjur och går till mamma och pappas säng. Då kurar jag ihop mig i mitten och så somnar jag om på nolltid. Snacka om myspys.

Just nu är min mamma min stora idol eller det har hon ju alltid varit när jag tänker efter. Pappa duger också väldans bra när inte mamma är med, men när hon kommer hem så är det min mamma som är nummer 1. Önskar dig en härlig torsdag! Och kom ihåg att du är värdefull!

Kramar Elsa 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.