Elsas Dagbok

Att vara den som inte blir bjuden…

Alla har vi kanske varit den som inte blivit inbjuden till en middag, ett midsommarfirande, en kräftskiva, en fika eller ett bröllop.

Jag är i alla fall en av dem…Jag är en av dem som blivit bortvald och varje gång så har det smärtat i hjärtat och just den sk ”vänskapen” har fått sig en rejäl törn och gjort att man glidit allt längre ifrån varandra.

För en tid sedan blev jag bortvald och det smärtade mer än jag trott. Ett tillfälle där jag trodde jag skulle bli bjuden men inte…En vänskap som jag alltid uppskattat, men nu är det en vänskap som jag anser som avslutad.

Jag har många exempel på när jag inte fått komma men jag väljer att inte berätta mer om dessa tillfällen för jag vill inte hänga ut någon person.

Förr i tiden när jag bodde själv och var singel så hade jag och andra singlar nån slags stämpel på oss…

Att bli bjuden till en middag med par var liksom otänkbart. Varför kan jag undra? Att umgås annars var ofta inga problem men när det kom till kritan så blev man bortglömd. Av rädsla, eller kan jag fråga mig. Var den där singeltjejen ett hot för de andras förhållanden? I så fall om någon tyckte de så kanske de borde rannsakat sitt förhållande.

Jag saknar många av mina gamla vänner. Visst är det så att livet förändras, man befinner sig på olika plattformar i livet, men jag har ändå svårt att förstå varför man ändå inte kan försöka. Ett sms eller ett telefonsamtal för att höra hur det är…

Jag måste också bli bättre på detta…

Jag är glad och tacksam för att jag har några fina vänner idag vars vänskap jag vårdar ömt. Vänner som visar vad äkta vänskap är. Jag är glad för att ni finns.

Vänskap är något som måste vårdas lika ömt som en blomma. Vänskapen måste vårdas från båda hållen annars dör den sakta men säkert ut…

Kram Jossan 

 Bild: skrattnet.com 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sojka

    Jag kan vara din vän! <3
    Vet att det inte är tillräckligt men hos oss är där ingen skillnad på vänner och vänner om de är i förhållande eller ej. Vi tar verkligen hand om de vi har även om det inte är många men vi tar bort de som stjäl för mycket energi. Det handlar om att ge och ta. Nu bor vi ju långt ifrån varandra men hoppas vi kan ses en dag ändå. Kanske en utflykt med barnen eller nått!
    Jag känner så väl igen mig men för mig var det när jag skaffade barn så blev jag aldrig bjuden på något av mina "vänner". De är inte mina vänner idag. Kram

  2. Linda

    Det är ett väldigt lustigt fenomen…jag känner igen mig….som singel är man ett hot på något konstigt sätt. Att tjejer behöver stå varandra närmare känns 2016 fortfarande inte aktuellt. Sanna vänner visa sig!!!

  3. Gabriella

    Tack för det du skrev, exakt så har jag fått vara med om ett antal gånger eller rättare sagt vi.Jag bjuder ständigt folk men blir sällan bjuden.Så nu är det färdigbjudet……Trodde det bara var jag som tänkte och kände så här..Puss på dä

    1. Josephine

      Det är skrämmande så vanligt detta är och så trist. Nä varför vara den som bjuder hela tiden men inte får något tillbaka. Du gör helt rätt. Energin tar ju slut till sist… Puss tillbaka?

  4. Christer Holm

    Jag blir bortvald hela tiden om det beror på mig eller om det beror på att jag är singel vet jag inte, men en sak vet jag och det är att det ohört sårande och jobbigt då man känner sig mer och mer nertryckt och ensam. Jag skulle vilja bli tillfrågad , jag vill kunna avgör om jag vill går på den där festen eller inte.

    1. Josephine

      Men åh vad jag lider med dig. Du kanske kan berätta för dina sk vänner hur du känner…Hoppas verkligen det ändrar sig och bjuder dig….kram till dig.

  5. Linda S

    Ja tyvärr känner jag också igen detta. När en av mina vänner gifte sig fick jag inte ens veta det. Detta var ändå ett bröllop som planerades i förväg o många var inbjudna. Är ni någon gång i Uppsala så är ni välkomna hit på både mat o fika ☺

    1. Josephine

      Så otroligt sorgligt och så trist! Varför kan man ju undra??? Du nästa gång vi är i krokarna hör jag av mig!!! Kommer gärna förbi? Kram

  6. Eva Edenhag

    Att bli bortvald är tufft, att inte länge vara viktig för nån som står en nära är tufft. Men sen får man tänka på alla dom som kommer ihåg en, med sms, tfn samtal o besök, tack o lov för dom. ?

  7. Elin Dahlström

    Har hänt mig SÅ många gånger och ddt gör lika ont i både mage och hjärta varje gång. Har knappt kvar någon av mina gamla vänner sedan jag fick barn. Min då bästa vän, säger inte ens hej idag. Och visst är det tragiskt. Men någonstans försöker jag finna ett lugn i att det är deras förlust. Kram! ♡

  8. Madde

    Det känns i hjärtat att inte bli medbjuden, men å andra sidan; är inte vänskapen mer värd så kan man lika gärna avsluta den. Har en sk. vän sedan 25 år som nu sedan jag gick ifrån min sons pappa har slutat att vilja umgås. Fick veta anledningen för nåt åt sedan; hennes man säger ifrån ?

    1. Josephine

      Det har du rätt i…så jädra trist för dig. Och vilken man, fy bubblan. Hon borde ju ryta ifrån kan man tycka. Men men livet är ju inte alltid lätt… Kram till dig.