Elsas Dagbok

Nu är dagen kommen! 

Godmorgon fina!

Lördag och dagen är kommen när Elsa äntligen ska få äta sitt efterlängtade lördagsgodis. Hon har inte gillat sötsaker speciellt mycket men förra lördagen vände det, hihihi. Hon fick då smaka på en godissort som hon verkligen gillade. 

Vi är av den åsikten att godisförbud är urbota knasigt. Godis på lördagar i lagom mängd skadar ingen är vi helt övertygade om. Det handlar om att visa vägen som förälder. Barn gör inte som du säger utan de gör ju som du gör:) 

Varje morgon hela veckan när hon vaknat så har hon tittat på mig och sagt ”godis” med ett leende som en sol.

”Nej inte idag” har jag svarat och så har vi pratat om vilken veckodag det är idag och vilka veckodagar som kommer innan lördag. Ett bra sätt att lära sig veckodagarna på kanske. 

Igår när vi var på COOP så visade jag henne var lösgodiset var och berättade att hon skulle få välja sitt godis där. Hon lyste upp när hon såg sina favoritgodisar längst ner, sprang fram och sa lyckligt ”dom mamma” sen fortsatte hon att peka på alla godisar på nedre raden och upprepade ”och dom mamma, och dom, och dom” (Kommer dock att styra hennes val en del:) 

Så idag ska vi åka ner till samhället så hon får välja sitt lördagsgodis. En stor dag för Elsa men en lika stor dag för oss föräldrar. Tiden går alldeles för fort…

Nu blir det frukost och sen mina mördarintervaller… en bra start på en dag som vi ska tillbringa mycket ute på tomten. Det ska bland annat klippas gräs (en av mina favvosysselsättningar) och så ska vi laga den sönderregnade vägen.

Ha en fin lördag!

Kram Mamman  

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Elin Dahlström

    Håller med dig! Astrid fick plocka några godisar för 2 veckor sen.. Blev väldigr uppskattat! Och jag tror varken hon blir beroende eller överviktig när man håller sig till lagom. Jag själv fick ju också godis på helgerna som liten! :) Våga vägra sockerförbud ;)