Elsas Dagbok

Vem är du, där bakom fasaden? 

Godmorgon fina!

Igår åkte jag som jag skrev till Gävle för att göra lite inköp. (Du vet bland annat mina nya löparskor som jag snart ska testa.) En trevlig stund i min ensamhet.

Jag minns den tiden när det liksom inte fanns på världskartan och när jag inte ens vågade tänka tanken…tanken att jag skulle sätta mig helt ensam och äta lunch utan sällskap. 

Herregud nån kunde ju tro att jag inte hade några kompis, eller att jag var sjuk i huvudet som satt ensam och åt. Hemska tanke! Det var förut men inte idag. 

Idag tycker jag det är makalöst skönt att sitta ner helt själv på en restaurang eller ett fik och äta i min ensamhet. Bara sitta där och njuta av maten och kolla på människor.

Jag har väl blivit äldre och numera skiter jag fullständigt i vad folk tycker om att jag sitter ensam och äter. Inte funderar jag över om jag ser någon som sitter själv och tar en fika eller äter. Eller jo jag tänker faktiskt att rackarns så skönt för dig att du förstår hur härligt det är att sitta själv och bara vara för en stund. 

Jag brukar fundera på vad som finns bakom människan som jag ser där jag sitter. Vem är du? Hur mår du? Var är du i livet? Vad har du för planer och drömmar? Är du stolt över dig själv? Vad gjorde att du gick just hit? 

Jag tycker det är så rackarns intressant att fundera på dessa saker för jag är av den mening att alla människor har något intressant eller spännande att berätta. Jag kanske måste gå fram till någon och be om ett samtal…en intressant ide tycker jag. 

Igår satte jag mig ner på ett ställe i Gävle och njöt av en god Carbonara. Jag satt och tittade på människorna som kom och gick. En rackarns skön stund alldeles för mig själv… 

 
Önskar dig en fin dag. Du är värdefull!

Kram Mamman 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Eva Edenhag

    Jag minns oxå hur lyxigt det va att få en halvtimme för sig själv. , Det kunde vara en skogsprommenad, eller åka till stan aldeles själv, det behövs en lite paus ibland, inte nåt märkvärdigt, , det är ganska viktigt tror jag. .Kram

  2. Jannice

    Det är sällan jag går ut och fikar eller äter lunch men jag skulle inte ha något problem med att sitta och äta själv! Det skulle vara helt fantastiskt skönt. Och jag tycker om att studera och fundera över människor precis som du! :D