Elsas Dagbok

Jag bestämmer! 

Godmorgon på dig!

Hon tittar på mig med sina stora blå ögon när hon vaknar och säger bestämt ”Jag bestämmer, inte du” 

Vi har en liten tjej hemma hos oss som testar vårt tålamod rätt så mycket för tillfället. Typ mest hela tiden…

En liten tjej som heter Elsa och som är alldeles underbar. Hon är nog precis mitt i en av sina utvecklingsperioder där testning av mamman och pappans tålamod står högst på listan. Hon vill gärna bestämma allt och lite till.

Jag väljer att kalla det för utveckling och inte trots som många säger. För mig är ordet trots ett negativt ord med en ful klang. Utvecklingsperiod känns mycket bättre att säga för om hon inte går genom den perioden och försöker pröva sig fram i livet så kommer hon ju inte att komma vidare.

Tack för att hennes föräldrar båda har ett bra tålamod.

Ett exempel: Elsa ska klättra på de nya elementen i vårt nya sovrum. Jag säger ifrån och förklarar att det inte är okej att klättra på dem och varför…Elsa försöker klättra upp på dem igen och jag plockar ner henne, förklarar ännu en gång…så pågick det 4 gånger tills hon själv insåg att hon inte fick klättra på elementen. Hahahaha, det är underbart att vara mamma:)

Sådana här saker är det varje dag, ibland flera gånger per dag och ibland mindre. Vi gör som så att vi väljer våra små strider för det kan inte vara roligt att vara liten och få höra nej nej nej hela tiden. Det är inte kul för föräldrarna heller att säga nej nej nej hela tiden.

Igår när vi monterande ihop våran nya säng (den är här nu!) så skulle hon prompt ligga mellan madrassen och bäddmadrassen på nått vis. Jag sa nej och förklarade varför och hon blev så rackarns ledsen.

Tårarna rann nerför hennes kinder och jag tog upp henne för att trösta henne. Jag frågade henne efter en liten stund när hon lugnat ner sig varför hon blivit så ledsen. Jag frågade henne rakt ut om hon var arg på mamma. Hon svarade nej. Då frågade jag om hon var ledsen för att hon inte fick bestämma och då svarade hon högt ja!

Mitt i allt bestämmande så brukar hon ofta utbrista ”jag älskar dig” eller ”jag tycker om dig. Hon brukar ofta starta sina dagar med att stryka mig på kinden och säga ”jag tycker om dig mamma” Den bästa starten på dagen ever enligt mig. Fast i morse berättade hon att det var hon som bestämde, hihihihi. 

Elsa har också så rackarns roliga uttryck för sig. Igår när pappan pussade mamman så utbrister hon från där hon leker ”pappa du får inte pussa min mamma nu”

Eller när hon säger att hon inte har tid med något för att hon är upptagen. Eller när hon berättar för sin pappan att mammans tuttar är Elsas och mammans och absolut inte pappans, hahahaha.

Att vara mamma till detta lilla underbara charmtroll är alldeles underbart roligt och tålamodskrävande. Jag lär mig saker om mig själv varje dag och Elsa gör mig till en bättre människa.

Så Elsa, vår älskade Gogroda fortsätt att testa dina vingar. Vi kommer alltid att finnas vid din sida och hjälpa dig framåt. Du är fantastisk, kom ihåg det❤️

Kram Mamman 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Mona

    Det som räddat onga mång gång är att dom är så fin när dom sover!! ;)) Igår var jag en mm från att lägga ut världens mest trotsiga femåring på Blocket!! Blir man anmäld då måntro??
    Det som inte dödar,härdar!! Haha!! :)
    Ha en bra fredag!
    Puss

    1. Josephine

      Hahahahaha! Jag hade köpt din femåring??? Ja de är ju för underbara de små…? Vi får se det som att även vi vuxna lär oss en del samtidigt som vi hjälper dem framåt i livet. Ha en härlig dag! Puss på re?