Elsas Dagbok

Nytt läkarbesök på HC…tankar, känslor och en frustration…

Godkväll fina!

Det känns som jag har svängdörrar in till Hofors HC…vilken följetång….

Var dit idag igen för den andra hudförändringen. Jag trodde jag skulle få träffa samma läkare som opererade mig sist men han verkar ha slutat! Det är tyvärr nya läkare där hela tiden. Stafettläkarnas drömmecka, Hofors HC.

Läkaren jag träffade idag sa inte mycket. Som tur var hade jag samma BRAIGA undersköterska som sist i rummet. Hon tog kort på hudförändringen och såg till att allt gick rätt tillväga. Suck säger jag bara…

Hon berättade även att hon hört att mina stygn gått upp. Hon hade själv undrat vad läkaren gjort när han sydde ihop mitt sår…Jag sa att nästa gång du ser nått du inte köper så säg ifrån på ett bra sätt, våga ifrågasätta. Vad spelar det för roll om det är en läkare? Jag tror faktiskt att jag lyckades boosta henne.

Som patient så känner jag mig så jädrans utlämnad när jag sitter där med ett bekymmer. Jag går ju inte dit för att jag har tråkigt precis. Jag går dit för att jag vill ha hjälp! 

Jag ska inte behöva få stressmage och hålla på att skita mer mig varje gång jag behöver gå till Hofors HC. Jag ska få känna mig trygg i sjukvården. Det är min rättighet.

Jag anser att det är chefen eller vem det nu är som bestämmer på Hofors HC skyldighet att se till att jag som patient ska få bra vård. Det ska finnas bra läkare!

Vad är det som gör att det är så svårt att få hit bra och kompetenta läkare som behärskar det svenska språket och datasystemen? Det vette tusan! Språket är en sådan stor bariär. När vi inte förstår varandra. Jag upprepar allt när jag är där flera gånger. Det är så svårt, nej det är omöjligt att ha en dialog med läkarna.

Tänk alla dessa gamla människor som är där ofta…herregud säger jag bara.

När jag landat kommer jag att skriva till chefen på Hofors HC och berätta om det bemötande och den vård jag men även Elsa fått när vi varit där. Det känns bättre att få skriva för jag har hört att hen aldrig svarar i telefon…

Kram Jossan

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Tuula

    Klart du ska skriva! Med synlig kopia till chefens chef och med begäran om skriftlig återkoppling. BLÄÄÄ! :( Ja, man ska vara frisk för att orka vara sjuk..

  2. Eva Edenhag

    Läkaren o övrig personal är där för vår skull, inte tvärtom. Vi måste försöka ” spotta ” upp oss, o kräva vår rätt, vi ska bla kunna föra en dialog där vi förstår varandra, o vi ska känna att vi blir tagna på allvar, inte att vi kommer o upptar deras dyrbara tid. Jag blir så irriterad när jag tänker på hur illa behandlade många blir idag. ? Bra idé att skriva ner, hur ni har bemötts på HC . Stå på dig Jossan, annars gör nån annan det. Kram