Elsas Dagbok

Besök på Hälsocentralen/hudförändring

Godmorgon fina!

Idag har jag och Elsa semester eftersom föris är stängt. Vi har inga speciella planer inför dagen förutom ett besök på hälsocentralen för mammans del.

För ett tag sedan fick jag en hudförändring på benet och eftersom jag haft basiliom, en slags cancer för några är sedan så ville jag kolla upp den.

Jag skrev en egen vårdremiss direkt till hud i Gävle eftersom jag haft det en gång och trodde i min enfald att jag skulle få komma dit direkt eftersom jag varit patient där.

Men icke…fick svar att jag skulle söka hälsocentralen i första hand, suck säger jag bara. Jag som har noll förtroende för hälsocentralen.

Jag har börjat tro att min hudförändring är en talgkörtel som slammat igen. Häromdagen blev den som en finne och så kom det ut klägg ur den.

I alla fall min vän, kom ihåg att det är rackarns viktigt att kolla upp om du får någon hudförändring. Tänk även på dina solvanor. Jag ångrar så hur jag solade i ungdomen. Det är faktiskt det jag ångrar mest i mitt liv.

Idag solar jag inget. Lägger mig aldrig raklång och pressar och tror att jag ska bli brun. Jag vistas dock i solen för det är nyttigt men jag skyddar mig alltid noga samt undviker solens ”farligaste” timmar. Idag är jag stolt över min vita kropp och har accepterat att jag är som jag är.

När det kommer till Elsa och solen så är jag den största beskyddaren och det kommer jag att fortsätta med länge, mycket länge…

Vi får se vad de säger på hälsocentralen senare idag…

Nu tänker jag mysa med min sovande dotter.

 Önskar dig en fin måndag. Du är värdefull!

Kram Mamman

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Eva Edenhag

    Då håller jag min tumme, för dig idag. Hoppas du får träffa nån som kan sin sak, är dom osäker kan dom fota fläcken med en speciell kamera o skicka bilden till hud för bedömning. Lycka till o ha en fin dag ?

    1. Josephine

      Tack snälla du! Ja dom sa det på hud att om de var osäkra skulle de fota och skicka. Jag tror att det är en talgkörtel som slaggat igen men jag kollar alltid upp sånt här eftersom jag haft basiliom. Kram och ha en skön dag!