Elsas Dagbok

Det här med pottan…

Hallå fina!

Hoppas du har det bra idag! Solen skiner men det är inte lika varmt som tidigare vilket jag tycker är skönt. Jag är ju inte den där personen som gillar när det blir för varmt. Fröken lagom när det gäller värmen det är jag det:)

Du förresten, har du sett att det är ett nytt fräscht tema på bloggen. Jag gillar det jättemycket och hoppas du också gör det! Har du sett att ”gilla” knappen med hjärtat är ROSA? Gissa om jag diggar det. Du går gärna klicka på den om du gillar mina inlägg för det gör mig så glad.

Har glömt att berätta för dig om Elsas försök att sluta med blöjan. Det går så rackarns bra! Hon har ingen blöja när hon är hemma och på föris så får hon också emellanåt vara utan. De pottränar för fullt där och det tycker jag är så himla bra.

Hon vill inte ha på sig blöjan längre utan säger bestämt att hon slutat med blöja. Goa unge.

Att sluta med blöja är en process som tar olika tid för alla barn och det är helt naturligt. Vad jag vet så vill vissa barn kissa på pottan men när det kommer till bajset så vill det gärna ha på sig blöjan då.

Jag är helt övertygad om att det är ûberviktigt att aldrig TVINGA ett barn att sitta på pottan. Det ska vara en rolig grej och inte förknippas med kamp och gråt. Att tvinga ett barn är ju helt idiotiskt. Tänk dig själv om någon annan skulle tvinga dig till något som du absolut inte ville…

Vi har aldrig gjort nån grej utav att det här med att sitta på pottan. Vi köpte en potta och visade henne vad den skulle användas till. I början så hamnade pottan både på huvudet och så var den ju utmärkt att stå i, obs utan innehåll förstås, hihihihi Varje gång hon ville sitta på pottan så berömde vi henne oavsett om det kom något i den eller inte.

Nu så springer hon direkt till pottan och sätter sig där och gör det hon ska när hon känner att det är dags. Ibland har vi inte ens märkt att hon gått och satt sig på pottan förrän hon själv kommer och vill visa vad hon gjort. När hon kissat så hämtar hon papper och vill gärna torka sig själv. Den här damen är en bestämd ung dam om du inte förstått det än :)

Ärligt så har mamman och pappan varit lite lata när det gäller det här med potträning och det är kanske därför det gått så bra.  Jag är helt på det klara med att det kan komma bakslag men det är helt okej. Just nu så tycker vi att det är toppen att hon går på pottan. Det kommer ju att bli billigare i framtiden och vem vill gå med en varm kladdig blöja när sommaren kommer.IMG_0673.JPGHihihihi, funkade utmärkt att han pottan på huvudet…

Önskar dig en fortsatt fin dag.

Kram Mamman

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jannice

    Vi har heller aldrig stressat med pottan till våra barn utan dom har fått tagit det i deras egen takt och det har funkat jättebra! :D Förr eller senare så blir dom ju blöjfria men det har helt klart varit bättre att potträna under våren och sommaren då de inte har haft så mycket ytterkläder på sig :)