Elsas Dagbok

En känslosam och helt fantastisk dag.

Godmorgon fina!

Dessa fantastiska kvinnor och arrangörer…Women’s health halfmarathon…Jag lyfter på hatten och säger wow. 

Vilken underbar dag jag hade igår på Djurgården i Stockholm. Ett fantastiskt sällskap i form av bästaste Mari och en känsla av glädje och en massa spring i benen. 

Vi kom fram till tävlingsområdet runt klockan 11 och första start skulle gå klockan 12. Redan när vi kom fram kände jag hur tårarna började bränna bakom ögonlocken. Det är en sån mäktig känsla att fyllas utav denna stolthet och glädje över något som jag själv åstadkommer med hjälp utav min kropp och knopp nämligen att springa. Holy shit säger jag bara!

När jag ser dessa fantastiska kvinnor som springer så fylls jag utav en sån glädje. Att se dessa kvinnor i alla kroppsformer, åldrar och olika springstilar gör mig så glad och varm i hjärtat. Att se glädjen och leendena som lyser i deras ansiktet som en sol. Det är bara så underbart. Att få se deras stolthet över det som de presterar där och då, wow säger jag bara. 

Jag hade ett mål med mina 9km och det var att dessa kilometrar skulle springas. Inte gå en enda gång. Varenda backe skulle övervinnas för jag visste att jag skulle återhämta mig snabbt när jag nått toppen. Och vet du vad…. I DID IT! Jag sprang alla nio kilometrarna och jag gjorde det med bravur. Heja mig! 

När det var ca 700 meter kvar så hann jag upp en kvinna som var så trött. Jag kände att jag ville göra något för henne och hjälpa henne de sista metrarna i till mål. Jag sprang upp vid hennes sida och sa att vi skulle springa tillsammans in i mål. Hon blev så jädrans glad för denna lilla gest. Jag sa att om hon kommit såhär långt så var det bara att köra resten också.

Så vi sprang sida vid sida och när vi nästan var framme i mål så stod hennes familj där och skrek och hejade på sin mamma…då svämmade mitt hjärta över och jag fick ta fram vindrutetorkarna för att torka bort några tårar.

Strax därefter fick jag syn på min fina teamkompis Mari som mötte upp mig på upploppet och så sprang vi hand i hand över mållinjen. Hallelujamomentdelux! 

Den känslan min vän när mållinjen korsas..den känslan är så förbaskat skön, den är härlig och helt fantastisk. Önskar att alla fick uppleva den. 

Jag är så otroligt glad och stolt över mitt och Maris lopp, jag är så otroligt glad och stolt över att jag är en av dessa fantastiska kvinnor som springer. Jag är en av dessa fantastiska kvinnor med min kroppsform, min ålder och min springstil. Jag är så jädrans glad att jag hittat löpningen. Jag är en av dessa kvinnor som springer med ett leende på mina läppar och som peppar mina medsystrar. Jag är en löpare. 

Jag längtar redan till nästa år för gissa vilka som ska vara med…jo Team Just Do It förstås! 

 Kram en stolt och glad Jossan 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Eva Edenhag

    Fantastiskt bra jobbat , dessutom ser du en med syster, som håller på att krokna, o peppar henne i mål !! Hatten av för din prestation o din medmänsklighet. Håll känslan kvar i kroppen så länge du kan o gläds över vad du gjort.