Elsas Dagbok

Elsa berättar för dig hur det är att vara Elsa just nu! 

Hej hopp på dig!

Elsa här! Nu är det jag som har ordet och jag tänker berättar lite för dig hur det är att vara Elsa just nu.

Nu är jag över två år, coolt och fränt. Jag är två år och tre månader. Så länge har jag funnits här på jorden och jag tycker det är så jädrans roligt.

Jag har lärt mig så mycket i en rasande fart på denna korta tiden. Om min utveckling fortsätter i denna takten så kommer jag att vara världsmästare i det mesta när jag är fem år:)

För tillfället vill jag göra väldigt mycket själv. Jag vill gärna klä av mig för det är mycket roligare än att klä på sig. Varje morgon när mamma lämnar mig på föris så klär jag av mig själv. Jag vill inte hänga upp kläderna på mina krokar utan jag kastar dem på golvet så hänger mamma upp dem. Hon är bra på sånt min mamma. Hänga upp mina kläder och annat tråkigt gör hon riktigt bra.

På förskolan trivs jag alldeles utmärkt bra. Mina fröknar får säga till mig på skarpen ibland för jag vill inte alltid göra som dom säger. Då brukar jag bli skitarg och skrika jättehögt. 

Ibland spelar de fel låtar på cd spelaren och det gillar jag inte. Ska det vara så svårt att fatta liksom;)? Men jag tycker inte det gör nått att de säger till oss som är lite mindre för de ska ju vuxna göra. Det är deras jobb brukar mamma säga. 

Det vuxna finns ju där för att vi ska lära oss och göra rätt, visa och ge oss trygghet och kärlek. Och våga sätta gränser när vi gör tokigheter. 

Jag måste få påpeka att jag inte är ensam om att trilskas och testa på föris. Mina kompisar brukar också göra bus och testa sina gränser. Vi är ett riktigt härligt gäng som säger och visar vad vi tycker och tänker. Tur att våra fantastiska fröknar besitter ett stort tålamod:)

Jag tycker även om att gå utan blöja. Det är för att jag ska lära mig att gå på pottan. Jag brukar springa och sätta mig på den när jag känner att jag är kissis eller bajsis som vi säger här hemma. Ibland händer det en olycka men mamma och pappa säger att det inte gör nått alls när det råkar hamna på golvet. Bara att torka upp. 

Det är bara hemma jag springer utan blöja för mamma och pappa säger att man inte springer omkring naken hos andra människor. Det tycker jag är lite konstigt för visst föddes vi alla nakna? Det är ju så skönt att springa omkring utan blöja. Testa att springa naken ska du få känna hur skönt det är. 

Jag ritar även mycket. Både på papper och ibland även på annat. Det brukar hända att pennan råkar slinta och så är det lite färg på bordet, stolen eller ett golv. Mamma och pappa brukar säga att jag inte får göra så men jag kan ju inte rå för att pennan eller kritan råkar slinta lite ibland. Det är tur att mamma gillar att städa för hon trollar bort allt. Simsalabin och hokus pokus så är det rent och fint igen.

Jag har också börjat säga ifrån när jag inte vill göra vissa saker ibland. Jag brukar säga ”Elsa vill inte” och då är det så. Mamma bad mig sjunga bä bä vita lamm häromdagen för henne men det kände jag inte alls för så då sa jag ifrån på skarpen. Mamma sa att det var bra att jag sa att jag inte ville för det är visst en del av min utveckling.

Jag har sagt till min mamma att hon sjunger dåligt! Ja hon gör ju det ibland och då måste jag ju säga det. ”Mamma sunga dålit” sa jag. Mamma blev jättepaff och trodde jag skämtade. Jag skämtar inte om sådana saker mamma. Jag är liten och då säger man sanningen serru. Det har du sagt själv! Jag tycker dock att pappa sjunger bra men det tycker inte mamma. Hon säger att han är tondöv. Jag undrar mest vad tondöv betyder…

Mamma verkar inte fatta att hon ska sluta sjunga för hon fortsätter ändå! ”Sluta mamma” säger jag genast eller ”tyst”. Det är ett annat ord som hon fattar. Då slutar hon och då blir det skönt i mina öron.

Igår kväll tyckte jag ändå om när mamma sjöng för mig. Jag brukar göra det ibland. Igår så sjöng hon två låtar utav nån gubbe som heter Tomas Ledin. Jag gillade sångerna och somnade innan mamma sjungit låtarna klart. 

Jag är en tjej som inte tycker om oljud, ”låta illa” brukar jag säga. När det blir för mycket oljud så tar jag på mig mina peltorkåpor. De funkar alldeles utmärkt. Jag ska börja ta på dem när mamma börjar sjunga. Bra ide Elsa! 

På kvällarna när jag ska sova är mamma den bästa. Jag vill sova med henne för det är så skönt att sova nära henne. Jag ligger så nära att hon balanserar långt ut på sängkanten. Det gör hon riktigt bra min mamma. Att jobba på cirkus  och bli balansartist vore nått för henne. 

Pappa får läsa en saga eller tio men sen så skickar jag ut honom från sovrummet och så ropar jag så högt att lungorna håller på att hoppa ur bröstkorgen på mig. ”Mamma kom” skriker jag superduperhögt. Då kommer hon med en bebisklämgröt i handen. Jag älskar mina bebisklämgrötar, mumsfillibabba.

Ibland har det även hänt att jag går och hämtar henne för jag vet att hon sitter i soffan och kollar på tv och har egentid. Hon behöver det ibland säger hon och jag tror henne verkligen för hon finns ju där för mig hela tiden annars. Hon måste ju få vila lite ibland…

När mamma är borta nån kväll så går det jättebra att sova med pappa. Han funkar fint han också men får jag välja just nu så är det min mamma som är nummer ett när det gäller nattningen.

När mamma minst anar det så brukar jag säga ”älska dig mamma” Då blir mamma jätteglad. Hon viskar ofta till mig att hon älskar mig och då blir jag jätteglad. Jag älskar min pappa också och på mornarna när vi åker till föris och passerar pappas jobb skriker jag ”hej hej pappa, älska dig”. Det har blivit som en sån där rutin för min del. 

Jag vill gärna berättar för dig att jag börjat på barngymnastik. Det är så himla skojigt! Jag och alla de andra barnen får springa en hinderbana.

Jag tycker det är roligast att hänga i en stång. Mamma och pappa är superimponerade av mig och jag förstår dom. Jag är ju så jädrans duktig:)

Jag tror jag måste börja med sån där riktig gymnastik i framtiden. Mamma säger att det vore bra för det är en billig sport. Min mamma är så rädd för att jag vill börja rida. Hon tycker det är en alldeles för dyr sport serru och så är hon rädd för hästar. Vi får väl se mamma hur det blir med den saken. Jag tycker ju hästar är jättefina!

Bada på badhuset tycker jag också är jädrans roligt! Jag gillar att åka rutschkanan som går rakt ner i vattnet. Pappa brukar släppa mig och mamma tar emot mig. Det går i en väldans fart. Iiiiiiiiiii låter det när jag åker iväg.

Mamma tycker det är lite läskigt på nått vis när jag åker under vattnet, men jag tycker det är så roligt. Jag bara skrattar när jag kommer upp. Mamma jag håller ju andan när jag åker under vattnet så du kan släppa din oro nu. Bara för att inte du kan dyka betyder ju inte det att jag inte kan. Jag är ju en jäkel på att dyka! NU DYKER VI, hahahahahaha!

Jag brukar också hjälpa till hemma. Ja i alla fall när pappa behöver hjälp med att bygga nått. Det tycker jag är superroligt. Jag har ett eget verktygsbälte med verktyg men pappas verktyg är mycket fräsigare för de är ju på riktigt. Mamma blir dock lite nervös när jag vill testa pappas grejor. Hon förbjuder mig från att göra det. Tur att pappa tycker annorlunda, hahahaha. 

Jag trivs väldigt bra när jag är hemma med min mamma och pappa. Borta bra men hemma bäst har min mamma sagt att det heter. Min mamma har verkligen rätt i det. Hon har rätt i mycket men det tänker jag inte erkänna för henne. Då blir hon bara mallig;)

Nu måste jag sluta skriva här för jag ska äta frukost och sen ska jag och mamma ut och åka skidor. Jag ska testa mina egna skidor för nu har vi jättemycket snö här hos oss.

Pappa ska bygga på mamma och pappas nya sovrum där de tror att de ska få sova själva. Jag tänker också sova där men det får du inte säga till dom. Låt dom tro att de har rätt:)

Ha det bäst så hörs vi! 

Kramar lillchefen Elsa

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.