Elsas Dagbok

Vad fan är det för fel på vissa föräldrar?

Seriöst! Vad fan är det för fel på vissa föräldrar?

Jag hade inte tänkt skriva något om detta men ärligt så kan jag inte låta bli.

Alfons Åberg, denna lilla figur som funnits i många och långa år. Denna lilla kille som många kvällar varit en godnattsaga för många barn. Denna lilla kille som visats på tv till barnen och de vuxnas stora förtjusning. En liten kille som vi följt på alla hans pedagogiskt lärorika och härliga äventyr.

Men nu! Nu har Malmö stad förbjudit att visa Alfons Åberg för någon eller några föräldrar klagat på att deras barn fått mardrömmar av att se Alfons! 

SERIÖST! Barn kan och kommer att få mardrömmar av ta me tusan vadsomhelst. Ska vi förbjuda allt? Ja vi stänger ner all tv. Vi slutar sälja böcker för barn. Vi isolerar oss och går inte ut nått mer. Ja men de kan ju få mardrömmar för Guds skull! Ja men vi gör det så får vi se hur roligt livet blir då.

Föräldrar, sluta curla sönder era barn! Hur i hela friden tror ni de kommer att uppleva den riktiga verkligheten när den kommer ikapp dem? Seriöst, väx upp för bövelen! Släpp kontrollen och lev lite! Det kanske är försent imorgon…

Ta istället ert ansvar som förälder. Förklara vad som sker och händer istället för att skrika ut att vi måste förbjuda ditten och datten. Vad ska era barn tycka när de växer upp? 

Jag var skiträdd för ugglan Helge i från barnprogrammet från A till Ö när jag var liten. Hade säkert mardrömmar om det. Har jag lidit av det. Nä inte ett dugg. Och min mamma eller pappa anmälde inte programmet heller. Tack för det mamma och pappa. Tack för att jag fick vara barn och att ni inte curlade sönder mig och min bror. 

Till sist…skäms Malmö stad för ert dumma förbud! Gör om och gör rätt! 

Tack för mig! 

Kram Mamman som ska låta sitt barn se Alfons Åberg.  

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Elin Dahlström

    Haha jösses… Håller med dig! Såg på nyhetsmorgon imorse då dom tog upp detta. Föräldrarna hade inte ens sagt till förskolan vad don tyckte utan gått direkt till skolinspektionen eller vad det var. Något högre iaf! Herre gud jag blir tokig på mina medmänniskor ;) Och älskar många andra ♡

  2. Thomas

    Sant
    Jag var lika rädd som du för Helge.
    Och lever fortfarande gör vi både du och jag. Måste dock vara lite självkritisk och medge att jag curlar för mkt. Men är medveten om det.

    1. Josephine

      Hallå! I min värld är det skillnad på att curla och curla. Tror det är viktigt att man är medveten som du säger på att man gör det och NÄR man gör det. Vad är syftet till att man curlar just då?
      Ja du…Är inte Helge fortfarande lite läskig;)? Vi kanske borde anmäla, hahahaha! Ha en fin helg!