Elsas Dagbok

Några saker du INTE ska säga till en person som älskar att träna och som tar hand om sin kropp och knopp. 

Sen jag började ta hand om mig själv och tänka på min hälsa och framtid genom att träna och äta bättre så har jag fått höra både det ena och det andra från de sk självutnämnda experterna. 

Jag tycker det är så urbota jädrans dumt att vissa vräker ur sig vissa påståenden. Jag ska inte behöva försvara min träning men ibland så måste och vill jag det.

I slutändan handlar det nog om människor som är avundsjuka och själva skulle vilja röra på sig men som av nån anledning skiter i det och istället klankar ner på oss som tränar så svetten sprutar och leendet når ända upp till öronen. Tror visst det kallas avundsjuka…

Här kommer några saker som jag fått höra.

– ”Men oj vad du gått ner i vikt! Det kan inte vara hälsosamt att träna så mycket som du gör.”

Jo min vän, visst har jag gått ner i vikt men för min del så har det bara varit nyttigt och hälsosamt. Jag känner mig fin och fräsch nu. Jag hade för många kilo på min kropp för att må bra efter graviditeten. Nu mår jag toppen och tar mig upp från golvet utan att stöna. Och du för din kännedom så är det jädrans nyttigt att träna! Testa själv vettja!

– ”Ska du verkligen ut och springa? Det regnar ju.”

Va regnar det? Nog för att jag är söt men inte fan regnar jag bort! Och det är ju underbart att springa i regnet. Sen håller jag mig varm eftersom jag rör mig framåt serru.

”Kom ihåg att du måste vila också.”

Va måste jag? Det hade jag ingen aning om;)

-” Jaha, ska du bara springa 5 km. Det gör ju vem som helst otränad.”

Nej min vän så är det absolut inte! Din definition av vad springa är kan inte vara som min definition av vad springa är. Vem som helst springer inte 5 km bara sådär. Tro mig jag vet!

-” Nej just det ja, du äter ju inte godsaker, du tränar ju!”

Hallå! Det gör jag visst! Jag äter allt men i rätt mängd. Var fick du det ifrån?

 Kramar Jossan

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anneli Lundin Schenatz

    Jag förlorade mig själv i alla dumma kommentarer. Min man var väldigt duktig på det. Var nog för att han själv var och är en periodare när det kommer till kost och träning. Det som kom från honom var bl.a. -Det är sjukligt att träna så mycket! -Jag har pratat med en person och du är träningsberoende! -Måste du träna idag igen? Jag blir nu 44år och detta var aug 2011 till 2014. Jag gick ner 27kg på 5 månader och min träning tog fart, både styrka och löpning. Fokuserad till max! 2014 var mitt löparår, Stockhom marathon, blodomloppet 10K, Tjejmilen, Stockholm halvmara, Midnattsloppet, Tjejvättern (cykel). Jag sprang 3-4ggr i veckan och styrka 3-4ggr i veckan. 2dagar i veckan hade jag dubbla pass. Men att höra detta om och om igen, fick mig att sakta tappa fotfästet helt. Jag höll vikten i 2 år. Nu har jag gått upp 18kg. Försöker kämpa tillbaka.

    1. Josephine

      Hej! Åh det gör mig ont att läsa din historia. Jag vet att du fixar detta! Du kommer att komma tillbaka starkare än någonsin! Jag tror på dig och jag hoppas din man inser hur otroligt fantastisk du är! Annars är det hans förlust. Kom ihåg att du är stark och värdefull. Jag hejar järnet på dig!!! Stor Kram❤️

  2. Marina

    WORD! Så inibänken urbota tröttsamt helt enkelt. GAHHHHH

    ”Nu får du verkligen inte gå ner mer i vikt” EH? Jo, jag har fettprocent 28 och en hel bilring kvar, det finns MASSOR kvar att ta av. Jag lovar. :-(

  3. Angelica

    Är det inte fascinerande att folk aldrig lär sig hålla käft när det kommer till vad man säger eller inte? Samma sak när man var gravid…vet inte hur många tjockis-kommentarer jag fick under den tiden. Tappade räkningen, men jag fick höra det några gånger per dag/arbetspass. Jag är INTE TJOCK, jag gör ett barn här inne. jag är gravid! Och allt jag hade därinne INNAN är fortfarande kvar, plus en bebis, en moderkaka, vatten och en massa annat smått och gott!
    Tillslut ledsnade jag och bet ifrån. Du skulle sett minen på dem Fortsätt kämpa, du är stark och har ett driv som man inte kan annat än beundra! Jag ska ta tag i mig själv och min egen träning nu, mest för jag vill bli stark och orka men oxå för att få känna mig lite fin och fräsch!! Sen Jossan, tycker jag att vi kör nåt roligt lopp ihop, det är en härlig morot till fortsatt träning. Hojta om du är sugen! Må så gott! Kram från Angelica

    1. Josephine

      Jo mycket fascinerande. Det var samma när jag var gravid. Till sist sa jag ifrån! Man är ju inte nåns allmänna gods precis.
      Tack snälla för dina fina ord! Jag blir så glad! Ska du hänga med på Vårruset i maj i Gävle? Kramar J

  4. Jannice

    Åh.. jag hatar när folk kläcker ur sig så dumma kommentarer!
    Sommaren 2012 var jag ute och sprang mycket, tränade och gick på långa och härliga barnvagnspromenader. Dels för att gå ner lite i vikt efter graviditeten men också för att må lite bättre.
    Under 1 månads tid så åt jag en LCHF kost och tänkte verkligen på vad jag stoppade i mig.

    Jag gick inte ner så många kg i vikt men det hände massor med saker på kroppen! Jag fick en helt annan hållning och jag kändes lite tightare.

    Men jag fick ofta höra att jag nog tränade för mycket och att det inte kunde vara hälsosamt! Men jag hade mina vilodagar och mådde hur bra som helst.

    Någon i Mats familj sa till honom att jag förmodligen inte mådde så bra och att jag flydde genom att träna så mycket. Ja, det var ju typiskt att pappa skulle få hjärnblödningen där i maj!
    Det hade ingenting med det att göra.. om folk bara kunde vara tyst ibland istället!

    1. Josephine

      Men det är väl helt sjukt vad vissa ska lägga sig i! Jag tror det handlar om avundsjuka. Att de inte själva orkar ta tag i sin hälsa utan vill klanka ner på andra för att de på nått sätt mår bättre utav det, vilket de inte i slutändan gör. Håll truten när de inte har nått vettigt att säga! Sköt om dig min vän och tack för din kommentar! Kramen