Elsas Dagbok

Klockrent!

Elsa är en ”typisk” tvååring i våra ögon. Ena stunden är det pussar och kramar och i nästa stund bryter hon ihop för mamman inte har rullat playdohdegen tillräckligt rund. ”Ägg mamma” skriker hon och bryter ihop. Hon riktigt tar i från tårna så att krokodiltårarna kommer. Ibland tar hon i men då kommer det inga tårar, hahahahaha! Älskade, underbara unge. 

Jag hittade i sociala medier ett inlägg från underbara hej hej vardag som klockrent illustrerar livet med Elsa just nu. Jag skrattade så himla gott när jag läste och tittade på det klockrena illustrationerna som hon gör. 

Du måsta bara kika in hos hej hej vardag så får du uppleva vår härliga och ibland tålamodsprövande vardag. 

Jag gillar verkligen den bloggen så himla mycket för Lousie som bloggar illustrerar livet med barn så otroligt bra. Det är igenkänning på allt! Tack Louise för det! 

Ilustration/bild av Louise Winblad, hej hej vardag.

Elsa, lillchefen. Hon vet minsann vem som bestämmer eller hon tror hon vet;) 

För oss är Elsa inte inne i nån trotsålder. Vi väljer att kalla det för en utvecklingsfas. Detta utvecklar ju inte bara Elsa utan även oss. Herregud vad jag lär mig saker efter vägen. Det är så underbart samtidigt som ens tålamod prövas många många gånger. När jag känner att jag måste samla energi för en stund går jag och ”torrskiter” i 10 minuter som jag kallar det, men det är ett blogginlägg för sig som jag skriver en annan gång:)

Det viktigaste i denna utvecklingsfas tror jag ändå är att sätta gränser och bekräfta Elsas känslor, att ge mycket kärlek och att välja våra strider samt inte rulla degen så den ser ut som ett ägg! 

Kramar Mamman

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.