Elsas Dagbok

VARFÖR?

Hej fina du!

Idag har jag gjort något som jag aldrig gjort förut i hela mitt liv och något som inte funnits i min fantasi heller. Jag sprang det längsta pass jag någonsin gjort och jag är så jävla stolt över mig själv! Jag sprang 14 km! För vissa är det säkerligen en fis i Missisippi men för mig är det enormt braigt! 

När jag sprang så lyssnade jag på en träningspodd som heter Bubblor och mjölksyra.(Tack för tipset Jeanette S:)

Två härliga tjejer Madeleine och Susanne som delar med sig angående träning mm. Podden är ”en träningspod om distans och balans, för dig som älskar träning, tunga vikter och choklad”! Precis nått för mig:) In och lyssna vet ja om du vill få en massa härlig insperation.  

I ett avsnitt som jag lyssnade på idag så tog de upp frågan du ska ställa dig när du tränar och det är den viktiga frågan varför du tränar? Vissa tränar för att bli bäst, vissa vill bli gå ner i vikt och bli mera hälsosamma, vissa vill gå upp i vikt, vissa tränar för att det är deras jobb och ev ska till OS, vissa tränar för att investera i sig själv, må bra och njuta av träningen.

Jag har ställt mig frågan varför jag tränar som jag gör och svaret är för mig glasklart. Svaret är att jag vill investera i mig själv, jag vill må bra och ha en god hälsa och jag vill utmana mig själv samt att jag tycker det är så roligt att träna. Jag vill att Elsa ska ha en aktiv mamma som vill leka och vara ute och göra aktiviteter som kräver motion och styrka. Jag vill inte vara en soffmorsa som sitter i soffan och äter chips hela tiden och som inte orkar leka med sitt barn. För mig är det superviktigt att vara en bra förebild för Elsa och för andra i min omgivning. 

Att vissa tittar snett på en och ifrågasätter varför jag tränar som jag gör ger jag blanka fan i. Det är helt och hållet bara avundsjuka och det är inte klädsamt min vän. Ta ditt arsle och gå ut på en promenad vettja;) 

Sen är det så mycket annat roligt med träning. Du träffar likasinnade genom tex sociala medier som peppar dig och hejar på dig. Du blir gladare och får ett bättre immunförsvar. Du får sådana där härliga endorfiner i kroppen och du blir mer stresstålig och så får du bättre sexliv (Mona!;) 

Nu ska jag njuta utav mina underbara 14 km resten av dagen och fortsätta älska mig själv❤️

Kramar Jossan  

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.