Elsas Dagbok

Självförtroende och självkänsla

  

Självförtroende är människans tilltro till sin förmåga att prestera. Det kan handla om arbete, skola, träning eller sociala sammanhang. 

Självförtroendet kan variera. Man kan känna sig på topp i vissa sammanhang t e x sitt jobb men när det kommer till något annat så är självförtroendet sämre. Även dagsformen kan bidra till variation av ens självförtroende, tro mig jag vet. 

Jag tycker att det är snyggt och klädsamt med ett bra självförtroende. Det innebär inte att man ska vara nån besserwisser utan visa ödmjukhet. 
Att kunna erkänna att man ibland har fel, att kunna be om förlåtelse när de behövs. Inte gå över lik för att nå sina mål. En människa med ett bra självförtroende är troligtvis ingen besserwisser utan en ödmjuk människa som känner sig själv och tycker om sig själv. 

Många blandar ihop självförtroende med självkänsla. Självkänsla handlar för mig om min grundinställning till mig själv. Att jag är trygg i vem jag är och att jag är snäll mot mig själv. 

Det är så viktigt att denna grunden läggs i barndomen genom att barnen får uppleva att de är älskade och accepterade för den de är.  

Jag gör och kommer alltid att göra mitt bästa för att Elsa ska få ett bra självförtroende och en bra självkänsla. Jag kommer att göra mitt yttersta och lite till. 

I dagens samhälle är det ju tyvärr så alltför ofta att du ska vara på ett speciellt sätt eller se ut på ett speciellt sätt för att passa in. Skit i det tycker jag och var den du är! Fasiken va jobbigt att hela tiden försöka vara någon du inte är. Jag skulle aldrig palla. Sen är det ju så underbart när man ser en människans verkliga jag och inte nått påmålat. 

Och du, kom ihåg att vara snäll mot dig själv. Du är värdefull och viktigt!  

 Viktigt!

Ta hand om dig för det finns bara en av dig❤️

Kramar Mamman 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.