Elsas Dagbok

Hur klär du ditt barn på vintern?

Nu när vintern är här på riktigt så tänkte jag skriva lite om hur man ska klä sitt barn rätt så de små inte fryser och får de bästa förutsättningar när det gäller utelek.

Jag är intresserad av detta med kläder för utelek och vi vill att Elsa ska ha det bästa. Så här klär vi henne när vi ska gå ut och leka och det inte är mer än 10 minusgrader. 

Lager 1 består av ett underställ i ull från Polarn och Pyret. 

Lager 2 består av ett ställ med byxa och jacka i ull från Polarn och Pyret.

Lager 3 är hennes sköna och varm overall från Didriksson. Elsa kan lätt röra sig i den vilket är viktigt så hon kan hålla värmen. Ibland så har hon även en halskrage men det beror på vädret. 

På huvudet har hon en varm och skön mössa från Polarn och Pyret som är fodrad med fleece. Det gör att det inte blåser in kyla. Mössan går ner över huvudet. Jag har fobi mot småöron som är framme och fryser…

På händerna har hon ett par vinterhandskar från Hestra. De är vindtäta och har ett skönt och värmande innandöme. De är så sköna att jag själv vill ha ett par. 

På fötterna har Elsa ett par varma skor från Kavat. Jag är så glad att jag hittade dem. De är lätta och gjord av ett material som ej släpper in väta. Kom ihåg att ha ett par innesockor av ett material t e x ull som inte blir fuktigt. Bomullsockor gör att fötterna blir fuktiga vilket leder till att de små fryser om fötterna. 

Jag tycker det är så jädrans viktigt att man som förälder tänker till på vad barnen har för kläder. Hellre lägger vi några fler pengar på kvalité än på nått billigt skit som de fryser i. Det handlar till syvende och sist om vilka prioriteringar vi gör. Och vad är väl viktigare än BRAIGA kläder till de små anpassat till vilken årstid det är? 

Kom ihåg! Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder:)

Läs gärna mer här om hur barn ska kläs för att de ska ha det bäst och inte frysa. 

Kramar Mamman 

  

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.