Elsas Dagbok

Tomterädsla? 

Godmorgon finaste!

Hoppas du hade en fin julafton oavsett vad du än gjorde. 

Våran dag var skön men hektisk. Jag tog mig en löptur upp till byn. Jag trotsade min björnrädsla och tänkte att han eller hon inte skulle överfalla mig på självaste julafton. Och det var en helt underbar tur. Stannade och sa hej till tomten som satt och vilade i vår busskur inför den kommande arbetsdagen. 

Ho ho ho sa han glatt:) 

När det var dags för tomten att göra entré var det en Elsa som stirrade förvånat med ögon stora som flaskbottnar på tomten när han kom och gick över den gröna gräsmattan med en lykta i handen och en säck över axeln. 

  Hej Tomten!

Sen blev det ännu en julklappsutdelning och Elsas hög växte snabbt. Hon sprang fram och tillbaka till tomten och hämtade sina paket och sa tack tack. 

Hon var inte alls rädd för tomten som så många ”experter” sagt till mig att hon skulle vara. Hennes obefintliga tomterädsla kanske beror på att vi pratat mycket om tomten och berättat att han är en snäll figur som tycker om barn samt att han kommer med paket. Nästa år kanske Elsa reagerar annorlunda, men det tar vi då. 

    
När tomten skulle åka vidare så fick han flera kramar och pussar. Det var en mycket nöjd Elsa som berättade för mormor att tomten varit och hälsat på medans hon var ute på nått ärende;)  

Den sötaste lilla tomtenissan somnade gott efter en härlig julafton med många fina paket och lek. Älskade Elsa❤️

Nu ska denna mamman bara vara idag och njuta. Idag vill jag bara vara utan en massa måsten. Ska inte göra mer än nödvändigt…Jag ger mig själv en klapp på axeln och säger ”fy f n vad jag är bra” som roddat ihop en lyckad julafton tillsammans med min man. Happy Clappy på den! 

Idag blir det ett träningspass som ska avverkas när vi ska gå iväg och hälsa på tomten i busskuren. Han sitter där och är förmodligen lika slut som mig efter gårdagens hektiska arbetspass;) Tack tomten för att du gör ett fantastiskt jobb! 

Men oj vad det blåser ute hör jag nu. Undra om det blir nån tur upp till tomten idag…vill ju inte blåsa bort liksom! 

Ha en fin juldag.

Kram Mamman 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Eva Edenhag

    Låter som en underbar julafton, nåt fint att plocka fram o tänka på ibland. Idag får ni hålla er i väderstrecken , för att inte blåsa bort. Ha en fin fortsättning på julen !

    1. Josephine

      Ja minnen är så underbara att ha och kunna plocka fram emellanåt. Ja jag kände att det blåste bra men vi ska allt gå och hälsa på tomten, hihihi. Ha en fin fortsättning ni också! Kram