Elsas Dagbok

Den svarta baksidan…

Hej fina du! 

Här kommer ett inlägg från förra året men det är tyvärr lika aktuellt i år. Människor som far illa i en tid som borde fyllas av fröjd och glädje, att få umgås med sin nära och kära i en lugn och fridfull omgivning. 

Tyvärr ser verkligheten värre ut för några människor när julen står för dörren.

Det är alltför många som sitter ensamma, alltför många som väljer att avsluta sina liv, alltför många som tittar för djupt i flaskan, alltför många som slår den som de lever med, alltför många som kör bil påverkade. Det är alltför många människor som begår brott av olika slag.

Egentligen är det inte bara runt julen detta inträffar utan det är året om, men på något sätt blir det mera påtagligt eftersom julen är en högtid då vi ska umgås och ha det bra.

När jag blev polis blev jag det till stor del för att jag vill hjälpa andra människor och så är det fortfarande än idag. 

Under de åren som jag jobbade ute på utryckningen så har jag varit med om det mesta. Att se samhällets svarta baksida har format mig till den jag är idag och det har varit på både ont och gott. Jag väljer att tro att allt jag upplevt som polis har gjort mig till en bättre medmänniska på många sätt.

-Jag har tagit hand om fulla, ledsna personer och låst in dem så att de inte skulle frysa ihjäl eller bli rånade, våldtagna eller annat.

-Jag har jagat bockbrännare.

-Jag har blivit kallad alla de fula ord du kan tänka dig.

-Jag har blivit kränkt och förnedrad, spottat på och slagen.

-Jag har meddelat dödsbud till någon som förlorat en familjemedlem.

-Jag har använt våld för att lösa situationer.

-Jag har tagit människor som kört bil under påverkan av alkohol och droger.

-Jag har upprättat trafikkontroller för att förhindra att någon ska köra ihjäl den du älskar.

-Jag har varit på trafikolyckor där vi arbetat med fara för våra egna liv eftersom många kör som jävla idioter trots att det är mer eller mindre avspärrat med brandbilar, polisbilar och ambulanser.

-Jag har varit hos familjer där pappan misshandlat mamman och barnen sett på.

-Jag har brutit upp dörrar eftersom någon velat ta livet av sig.

-Jag har letat efter försvunna personer.

-Jag har tagit hand om döda människor.

– Jag har gråtit av ilska, sorg och glädje för det jag fått se och uppleva.

Samma saker år efter år jul eller inte jul.

Jag är stolt över mitt arbete och den jag är och jag hoppas innerligt att jag gjort skillnad för någon till det bättre. En enda person räcker för mig… 

 

Ta hand om varandra och visa medmänsklighet. Ge någon ditt leende och en hjälpande hand. Vi kan väl hjälpas åt att göra denna högtid lite bättre? Tillsammans är vi starka.

Kram Jossan 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Linda S

    Du gör skillnad! ❤ Har alltid beundrat poliser och tycker att de allra flesta gör ett otroligt bra jobb fastän det inte kan vara lätt. Man ska inte behöva stå ut med det som ni måste stå ut med men jag är otroligt glad över att ni klarar av det och finns där när vi behöver er. Sträck på er alla poliser, samhället skulle faktiskt inte klara sig utan er! Kram