Elsas Dagbok

Denna jädra hets!

Godmorgon fina du!

Seriöst, denna jädra hets över julen gör mig lite knäpp. Nja nu överdriver jag en aningen, men jag blir ärligt lite stressad när jag kollar i sociala medier och ser alla dessa bilder på julklappar som inhandlats, allt som bakas (det är inte lite), ungar som lucior, tomtar och pepparkaksgubbar, årets julkort på alla barnen, julgranar som står så gröna och granna i stugan. Hur i hela friden hinner ni med allt? Jag blir matt utav att bara kolla.

Jag försöker verkligen att inte stressa upp mig när jag ser vad alla andra gör. Jag har inte hunnit med att baka 54 sorters julgodisar eller slagit in alla julklappar. Jag har inte hunnit med att baka pepparkakor och göra pepparkakshus. Jag har inte hunnit med ett jävla skit av allt som det verkar att jag ska hinna med.

Är jag sämre för det? Nej det är jag inte! Jag är lika jädrans bra ändå. För Elsa spelar det ingen roll om jag hunnit med att baka 54 sorters julgodisar eller bakat pepparkakor eller nått annat juligt. Hade jag gjort det hade jag förmodligen legat halvdöd, varit tvungen att lägga pengar på en ny frys eftersom allt måste ju rymmas någonstans.

Jag är världens bästa mamma till Elsa ändå och i slutändan är det ju det som räknas och inget annat. Bättre en glad mamma än en sur och halvdöd mamma som ökat 10 kilo i vikt av allt julgodis som hon bakat;)

Så jag tänker inte baka nått julgodis, det finns att köpa på affären. Tack Gud för After Eight :) Pepparkakor ska vi eventuellt baka på lördag om vi inte prioriterar nått viktigare, julklapparna har inte kommit ännu så de kan jag ändå inte slå in, det blir inget julkort på Elsa till släkt och vänner, julgranen ligger i en kartong i garaget och jag har inte inhandlat en enda kula till den eller nått annat som ska sitta på granen. Ändå så vet jag att julgranen kommer att stå där den ska på julafton, det lovar jag och julen kommer att bli toppen! Jag tar det i min takt. Det blir bäst så. 

Ja du min vän. Nu ska jag ratta igång denna måndagen. Jag önskar dig en fin dag med mycket kärlek. Ge gärna nån som behöver en kram idag.

Och du…vi skiter i att stressa upp oss över julen. Den kommer att komma ändå oavsett vad vi hunnit med eller inte. Och den kommer att bli bra ändå. 

Kram Mamman 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. angelica

    Jag har gjort mindre denna jul än typ någon jul alls och jag känner mig inte stressad för fem öre! Nä, jag ska se till att må bra bara. Vem fan bryr sig om jag bakat 754 sorters knäck eller inte. Tandläkaren blir glad iallafall ;)

  2. Weronica

    Vi som är sådana är det för vi tokälskar julen. Jag började köpa julklappar i september och jag har slagit in dom vart efter.

    Jag tycker det är tråkigt när det skrivs inlägg som detta. För att du är annorlunda så ska det rackas ner på de som älskar att göra något. Vi gör det inte för att trycka ner någon utan för det är vårt intresse/hobby. Och sociala medier är väl till för att dela med det man älskar.

    Vi som är galna i julen skapar ingen hets. Det är ni andra som gör det iom att det finns ni som har dåligt samvete över att ni inte gör allt som ni tror att måste görs. För vi försöker inte ge någon dåligt samvete över att de inte är som oss och inte delar vårt intensiva intresse över julen.

    Hur vore det om vi hyllade varandra istället och visar att det är okej att vara olika, att vara som man vill. Så kan vi göra ett försök att göra världen lite bättte att leva i.

    Varför hylla varandras

    1. Josephine

      Det är min blogg och där skriver jag vad jag vill. Vill du inte läsa så behöver du inte.
      Jag respekterar alla som toklälskar julen och vet du vad det gör ju jag med.
      För din kännedom så sprider jag mycket kärlek i min blogg. Det är okej att vara olika. Så om jag skriver det jag känner i min blogg så borde du kanske respektera det.

      1. W

        Ursäkta att jag uttryckte min åsikt om ditt blogginlägg då jag tog mig illa vid det. Men jag ska inte kommentera igen med min åsikt.

        Jo jag vet att du sprider kärlek och det har jag inte sagt att du inte gör. Och du är en fin person.
        Förlåt för jag skrev. Ha en trevlig jul.

        1. Josephine

          Du får skriva vad du vill och känner. Vi tycker ju alla olika och jag repeterar din åsikt. Jag skrev ju också vad jag tyckte.
          Du är också en fin person. Ha en fin jul du också. Kram