Elsas Dagbok

Vem är bäst i hela världen? 

Godmorgon fina!

På kvällarna när vi nattar Elsa så brukar vi prata med henne om hur dagen varit, vad som hänt och vad hon gjort. En liten sammanfattning plus att det är mer än underbart att ligga och titta in i hennes ögon och snickelisnacka. Att höra henne svara på frågor och försöka förklara är så underbart härligt. Jag blir liksom varm i hela kroppen.

Häromkvällen lät det typ såhär:

Mamman: Vad har du gjort på föris idag?

Elsa: Målat buck. (Buck=burk)

Mamman: Jasså va roligt! Målade du med Sussie?

Elsa: Nej, Monkan.

Mamman: Har du lekt med nån särskild på föris?

Elsa: Agnes.

Mamman: Elsa, vem är bäst i hela världen?

Elsa: Min mamma ä bäst.

Att få prata med Elsa är bland det bästa jag vet. Att hon med sitt språk kan göra sig förstådd är mer än mäktigt. Jag brukar ibland ställa ledande frågor och ibland ställer jag frågor så att hon får försöka förklara mer och använda fler ord. Vet inte om jag gör rätt men för oss känns det toppen så vi kör på det.

Hon berättade även igår att pappan dricker en öl när han bastar, hahaha. Vi pratade om att vi ska basta på lördag och att vi skulle ha med nått smarrigt tilltugg i bastun. Jag frågade om Elsa ville dricka saft. Hon svarade inte på frågan utan sa ”Pappa öl”

Ja vad säger man…;)

Nu ska jag ratta igång fredagen! Hallelujamoment att denna dagen äntligen är här. Ha en fin dag!

Kram Mamman

 ❤️

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Eva Edenhag

    God morgon ! Underbart att va småbarnsförälder, kan faktiskt längta tillbaks till den tiden, när man va behövd o man va dessutom bäst i hela världen