Elsas Dagbok

Denna smygrasism! Jag blir så jädrans ledsen och förbannad!

Hej fina!

Nu har jag ett flertal gånger sett på Facebook inlägg som delats av mina så kallade vänner angående flyktningarna som kommit till vårt land. Sen är det andra personer som kommenterat dessa inlägg. Kommentarerna är inte snälla. De gör mig så jädrans ledsen men mest förbannad. Denna smygrasism som finns överallt gör mig skogstokig!

Jag önskar att mina så kallade vänner på Facebook slutade med att dela inlägg om att flyktingarna inte vill det eller det.

Ni har faktiskt ingen aning om vad som egentligen hänt och varför det är si eller så.

Ett tips från mig i all välmening är att VARA LITE KÄLLKRITISK och inte tro på allt ni läser i tidningarna. Flyktningarna är här av en anledning. Jag tror inte du skulle vilja byta med dem.

Så snälla visa lite medmänsklighet…det kunde varit du eller jag som varit i deras kläder, som varit tvungna att fly från vårt land, som sett hur din familj dö i ett krig eller under flykten på vägen hit.

Och till dig som kommer att fortsätta dela dessa inlägg…dig kommer jag att ta bort från Facebook illa kvickt. Jag varken behöver eller vill ha en sådan vän i mitt liv.

//Jossan

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Petra

  Kloka ord från en mycket klok kvinna. Det är så viktigt att sätta ner foten och säja ifrån precis som du gör. Väl talat!

  ♥ Kram till dig ♥

 2. Milla

  Bra skrivet. Sådana människor är inte mina vänner heller. Jag hade ett förhållande med en kille som jag verkligen tyckte om, tills jag skaffade fb. Han började dela massa äckliga länkar, bl.a saker från avpixlat. Tog bort direkt. Vi är inte längre ihop, inte vänner heller.

 3. Linda S

  Smygrasism har på något vis blivit acceptabelt bland många. Har svårt att förstå mig på folk ibland. Jag pendlar till Stockholm och har dagligen mött stora mängder flyktingar på centralen. Det är sällan de har mera med sig än kläder de har på sig. När man innan kl 7 på morgonen möts av en pappa som försöker trösta sin lilla bebis på en kall perrong känns det i hjärtat. Jag är inte rik men jag är trygg o kan ge Svea en trygg uppväxt. Det delar jag gärna med alla som kommer ❤

  1. Josephine

   Tack Linda för din kommentar. Jag tycker det är så viktigt när man ser nått smygrasistiskt att man vågar säga ifrån. Att bara stå brevid och vara tyst…nja det är liksom inte min grej. Kram från mig❤️