Elsas Dagbok

Doktorn har inte tid! Familjeläkarjouren och AKUTEN i Gävle

”Doktorn har inte tid” var det svar vi fick utav en mindre begåvad person på Hofors HC när vi blev beordrade av 1177 att åka in med Elsa på en gång eftersom hon andades så fort och hostade som bara satan.

”Polisen har inte tid” att komma när du din mindre smarta människa eller någon du håller kär behöver snabb hjälp. 

Så hamnade vi där igen! På Hofors HC. Den sämsta hälsocentralen som finns i Sverige. 

Elsa hade snabb andning och en jädrans hosta igår så jag ringde 1177 och fick till svar att vi skulle åka till Hofors HC och begära hjälp på en gång. Då hade även sköterskan på 1177 ringt dit men inte fått något svar.

Klockan 16.45 gick jag in och berättade för tjejen i receptionen vad som hänt. Hon sa att vi skulle gå in med Elsa i väntrummet så skulle vi få hjälp. Så bra tänkte jag eftersom jag kände mig så stressad och gråtfärdig och ville bara få träffa en doktor som kunde undersöka Elsa.

Till min förvåning hör jag då en snorkig röst prata med receptionstjejen högt i korridoren. Den snorkiga rösten sa ”är det ett barn”?

Sen kommer den mindre begåvade personen med den snorkiga rösten ut till oss. Jag berättar snabbt om vad som hänt. Hon lyfter på Elsas tröja och trycker henne på magen och sen säger hon att ”doktorn inte har tid”

Har inte tid!!! Hur i hela världen kan det vara så? Det handlar om ett sjukt barn! Skulle han eller hon iväg och spela golf eller? 

Jag blev så paff att jag höll på att svimma. Fick inte ut nått vettigt ur mig. Så vi fick åka vidare till Familjeläkarjouren i Sandviken där vi som tur var fick träffa en underbar läkare som undersökte Elsa väldigt noga. Hon fick även ta sänkan. 

Allt såg bra ut tyckte han. Så vi fick hostmedicin. 

Andningen blev inte bättre under kvällen utan sämre. Elsa andades väldigt snabbt så jag ringde 1177 igen och det var bara att åka in till akuten i Gävle. 

Där fick vi komma in på en gång. En narkossköterska som hette Magnus gjorde en massa undersökningar. Han kollade b l a syresättningen och pulsen. Sen fick vi äntligen träffa en barnläkare som lyssnade och undersökte Elsa väldigt noga.

Hon tyckte hon lät trång så hon fick inhalera adrenalin i två omgångar. Adrenalin gör så att svullnaden lägger sig. Barnläkaren ville inte att vi skulle ge hostmedicin utan det var bättre med mycket vätska. 

Elsa var så jädrans superduktig under hela tiden. Älskade underbara unge! 

Men seriöst…Bemötandet på Hofors HC är inte av denna världen. Jag är helt matt av hur vuxna människor beter som mot människor som behöver hjälp. Var tog empatin och proffessionalismen vägen? Tänk om jag som polis när jag jobbade i ledningscentralen sa till en människa i nöd som ringde och behövde snabb hjälp att ”polisen har inte tid”… Då hade jag förmodligen och förhoppningsvis fått sparken.

Jag är en trött, matt, ledsen, förbannad och vansinnigt besviken mamma.

Skärpning för f n Hofors HC!  

  

    
 På väg hem. Fick en glass av Magnus på akuten i Gävle. 

Klockan 03 var vi hemma igen. Behöver jag säga att vi är trötta idag…

Önskar dig en fin dag.

Kramar Mamman

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Nettan

    Men vilken otur ni har med vården, inte okej alls! Tur att ni fick bra hjälp tillslut, men så tråkigt att det ska behöva ske på det viset… Kram

  2. Annica

    Vilka idioter det finns. Själv fick vi åka med ambulans för två veckor sedan pga låg syresättnning och hög andningsfrekvens hos våran yngsta dotter på 1,5 år.

  3. Linda S

    Vill bara skicka en riktigt stor styrkekram till er allihopa ❤ Det där är under all kritik! Så uselt bemötande! Undrar om de själva vill att deras barn ska tas om hand på det viset?

  4. Jannice

    Vad ledsen jag blir när jag läser det här! :(
    Så får det inte gå till!!!!

    Vilken tur att ni fick hjälp till slut och jag hoppas Elsa är piggare idag ♥
    Kram