Elsas Dagbok

ÄNTLIGEN fick vi hjälp!

Hallå fina!

Följetången som jag numera döpt till ”ska det vara så jädra svårt att få hjälp av sjukvården” fortsatte nu på morgonen med att BVC och bästa bvc sköterskan C ringde upp mig och undrade vad som hade hänt.

Jag berättade hela historien och Elsa fick genast en tid på LAB för provtagning av sänka och så skulle C titta i hennes mun.

Pappan och Elsa åkte dit och det visade sig att sänkan var helt okej (Tack Gud) men C som tittade i Elsas mun ville att hon skulle gå till tandläkaren eftersom hon tyckte det såg jobbigt ut.

Sagt och gjort så blev det ett besök hos tandläkaren, hennes första besök där och hon gapade så glatt och visade sina fina tänder som kommer upp som flugsvampar ur munnen på henne. Varför visar du inte upp dina tänder för mamma och pappa så glatt din lilla Gogroda?:)

Tandläkaren berättade att det var helt ”normalt” att det såg ut så vid tandsprickning. Tandläkaren förklarade att de tänder som Elsa får nu brukar vanligtvis komma en och en åt gången och inte tre åt gången som i Elsas fall. Kommer de en och en så får de inte lika stora problem som Elsa. Så det var inte alls konstigt att det såg ut som det gjorde.

Det kunde ta ca 14 dagar till innan munnen såg okej ut igen. Under tiden skulle vi ge smärtlindring i form av Ipren eller Alvedon.

Herregud vilken liten hjälte vi har som så tappert visar upp sin aj aj mun hos tandläkaren. Mitt mammahjärta brister av stolthet. Jag har sagt att när hon börjar tappa tänder då kommer tandfen med många presenter varje gång:) Fast hon borde ju få nått för varje tand som kommer upp också.

Jag kan ärligt säga att en sten föll från mitt bröst nu när hon äntligen fått riktig hjälp. Läkaren som tittade på Elsa och som inte gav oss nått besked om vad det kunde vara borde ha remitterat oss till en tandläkare på en gång. Men har du fått läkarlegitimationen i en Corn Flakes kartong så ska jag inte begära så mycket. Och ja jag är jävligt bitter på det system som finns inom sjukvården och det är min rätt!

Tack för att du orkar lyssna på mina ord och tankar! Du är så värdefull!

Kramar Mamman

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jannice

    Vad skönt att få det kollat även om nu allt var som det skulle. Det lugnar ju mammahjärtat en del :)
    Jag hoppas att hon blir helt pigg snart igen!
    Kram