Elsas Dagbok

Jävla sjukvård! Jag kommer ALDRIG att ge mig! 

Nu är jag en riktigt förbannad, upprörd och ledsen mamma.

Som du vet så har Elsa nu haft feber i fem dagar och aj aj i munnen. Tandköttet är svullet, illrött och ser inte piggt ut. 

Hon vill knappt äta för det gör så ont. Så igår fick vi tid hos en läkare på Hofors HC. Den som tydligen fått sin läkarlegitimation från ett Cornflakes paket. Han som surrade om munherpes fast han sa att det inte var det hon hade! 

Så idag började jag dagen med att ringa BVC för jag tänker fan inte nöja mig med det svar jag fick igår. Vi känner vårt barn bäst! Inte nån annan. Så är det bara, fatta det! 

På BVC var det inget svar även fast det står att de har telefontid mellan kl 08-09. Ringde runt halva HC och till sist fick jag veta att de hade stängt idag. Men säg det då på en telefonsvarare när en förälder verkligen vill ha tag på er och hänvisa oss till var vi ska vända oss istället!

Så jag fick ringa Hofors HC och sätta mig i kö. 10.45 prick ringde de upp.

Fick prata med en trevlig sköterska som jag fick förklara vad jag ville för. Förklarade att jag ville komma till en barnläkare men nån sån hade de inte där. Men gaaaah! Berättade om vårt besök igår och sa att jag ville att någon kunnig och inte läkaren från igår som skulle undersöka Elsa. Det hela slutade med att jag bröt ihop och storgrät inför sköterskan. Jag sa hur jävla less jag är på detta system och att man inte får adekvat hjälp.

Förklarade även för sköterskan mellan mina snyftningar och hulkningar att det inte var henne jag var arg på utan systemet och hur jävla dåligt det funkar! 

Det hela slutade med att BVC ska ringa upp oss inorgon bitti och sen får vi se var vi hamnar! Det är alltså bara att vänta och se.

Jävla skitsjukvård säger jag bara! Men jag kommer aldrig att ge mig, aldrig! Punkt och slut!

Kram Mamman

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. mammalinda

    Så frustrerande att ni inte får bra hjälp!! Jag blir alltid lika irriterad på att man inte får prata med någon människa, utan blir uppringd (oftast flera timmar efter). Man vill ju prata med någon genast!! Hoppas att ni får bättre hjälp imorgon!
    Kram

  2. Jessan

    Hejja dig toppen mamman ! Självklart ska man få hjälp ! Tyvärr är inte alla läkare lämpliga till att vara just läkare ! Vi har fått bråka så in i Norden för att äldsta tösen skulle få hjälp. Läkaren bara avfärdade det hela med att hon hade reaktiv artrit o att det läker ut av sig själv o att vi skulle komma tillbaka om sex månader om flickan fortfarande hade ont. Vi gav oss inte. Vid 5 besöket på hc så var denna läkare måttligt road av den här mamman o sa att sjukvården o mamman inte var överrens om att flickan var sjuk. I november så for vi in akut o då hade tösen ett blodtryck på 140/123. Då fick vi en snabbremiss till barn. I januari konstaterades det JIA ( barnreumatism ). När vi gick i genom journalerna så visade det sig att ana- provet hade visat positivt redan första tillfället hos läkaren. Vi anmälde honom till både ivo och patientnämnden. Förra veckan fick vi ett brev av läkaren där han bad om ursäkt. Dagen efter kom det från patientnämnden att dom lägger ner utredningen för att läkaren bett om ursäkt. Från ivo har vi inte hört något ännu.
    Stå på er ! Stora kramar från en besvärlig mamma .

    1. Josephine

      Tack snälla du! Men vilken resa ni gjort! Bra att anmäla dem. Och IvO är ju bedrövligt att de ej hört av sig! Vi fortsätter att vara ”besvärliga” :) Jag ger mig aldrig när det gäller Elsa! Kramar från en besvärlig morsa till en annan❤️

  3. Nettan

    Fy vad jag lider med er :( Varit med om liknande flera gånger när min son var mindre…. Han hade förkylningsastma och väldigt dåligt immunförsvar som mindre och var ständigt en kamp mot vården att få rätt hjälp, eller framförallt rätt hjälp i rätt tid. Ofta ledde detta till otaliga läkarbesök och dubbla om.inte trippla penicillin kurer då vi alltid fick svaret att det läker av sig själv när vi kom in till sjukhuset. Gällde ofta så som ögoninflammation och förkylning som vi med tiden lärde oss att han inte klarade av att läka ut själv. Hade vi fått hjälp direkt kanske det hjälpt med endast en mildare penicillin kur, detta pga de aldrig kikade historiken i journalen och lyssnade på oss föräldrar.
    Fortsätt stå på er, hur jobbigt det än kan vara och hoppas hon blir bra snart! Kram

  4. Elin Dahlström

    Men fina du! Usch för att få kämpa så för att ens få prata med någon! Helt okej att bryta ihop, man blir så fruktansvärt hjälplös när ens lilla inte mår bra :( Hoppas verkligen på att ni får ett fint bemötande och bra hjälp imorgon. Styrkekramar på er! ♡