Elsas Dagbok

Vilken mardröm!

Hallå fina du!

Jag måste bara få berätta för dig om pappans mardröm som han hade igår kväll när han somnat.

Vi har pratat mycket om hur jädrans viktigt det är att ha uppsikt över Elsa och inte lämna henne själv när vi är ute. Ingen får gå in och göra ”nått” sådär ”snabbt” som man brukar kunna göra  ibland utan att ta med henne in medans vi gör det där ”nått” t e x dricka lite vatten eller gå på toaletten snabbt. Vi får inte heller lita blint på att hon är hos mig eller hos pappan utan vi vill helt enkelt ha tokkoll på var hon är.

Det går ju så jädrans snabbt att ett barn försvinner och det är vår största mardröm.

Så till gårkvällen…vi gick och lade oss tidigt för vi var så trötta. Klockan 22.30 vaknar jag av att dörren till sovrummet öppnades och in stormade pappan och sa ”är Elsa här”?

”Öh jo hon ligger här svarade jag”!  Jag hade svårt att fatta till en början vad i hela friden han höll på med!

När han kommit till sans så berättade han att han hade drömt att Elsa bett honom om något och han hade sagt till henne att hon skulle vänta eftersom han var tvungen att gå på toaletten först. Han hade sagt till henne att vänta på honom och inte gå någonstans. Enligt pappan så gick han ut på verandan och pinkade över räcket, hahahah! När han kom tillbaka så var Elsa borta!

Han sprang omkring på riktigt och letade i hela huset och gick ut på verandan igen och spanade över gräsmattan för att se om han såg henne. Han ropade även lågt ”Elsa, Elsa”. Han gick in till farmor som låg och sov i Elsas rum, väckte henne och frågade om Elsa var där. Hon undrade vad i hela friden han höll på med.

Sen kom han alltså in i sovrummet och frågade mig om Elsa var där. Gissa om han blev lättad när han fattade att allt var en dröm. Jag undrar om han var riktigt vaken när han höll på att leta eller om han befann sig i nått tillstånd mellan att vara vaken och att sova.

Du vet ju hur otroligt jädrans jobbigt det är när du drömmer och så vaknar du och vet inte om det är en dröm eller om du upplevt detta på riktigt. 

När vi pratade om det i morse så vet inte pappan om han var ute och pinkade över räcket eller om detta också var en dröm. Vi får hoppas att detta också var en dröm, hihihi.

Så håll uppsikt över dina barn. De är ju de käraste vi har. 

 
Kramar Mamman

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.