Elsas Dagbok

Äntligen är tiden kommen…

Godmorgon fina du!

Det var den tjugoåttonde dagen i wintermanoth i Herrans år 814, den strängaste vintern i mannaminne.

Byjordegumman Hrotrud från Ingelheim pulsade fram genom snön mot kanikens stockhus. En vindil kom svepande mellan träden och körde in sina isfingrar i kroppen när den letade sig genom hålen och lapparna i de tunna vadmalskläderna.

Skogsstigen var täckt av djup drivsnö och för vart steg hon tog sjönk hon nästan ner till knäna. Ögonbryn och ögonfransar var igensnöade så hon torkade sig ideligen i ansiktet för att se. Händer och fötter sprängvärkte av köld trots de mångdubbla lagren med linnetransor som hon lindat runt dem.

De skymtade något svart längre fram på stigen. Det var en död kråka. Till och med sådana härdade asätare dog en vinter som denna, ihjälsvulltna för att näbben inte förmådde slita köttet från det frusna kadavret. Hrotrud rös och skyndade på stegen.

Kanikens kvinna Gudrun hade råkat i barnsnöd en månad tidigare än väntat. Just en lämplig tid att föda barn tänkte Hrotrud bittert. Fem småttingar förlösta bara senaste månaden och ingen enda överlevde mer än en vecka…”

Så inleds boken Påven Johanna skriven utav Donna Woolfolk Gross. 

   
Denna bok har jag velat läsa ända sedan Titti Schultz presenterade den i TV 4. Äntligen är tiden kommen att läsa den.

Det är över två år sedan jag läste en bok. Jag har alltid tyckt mycket om att läsa och jag har läst väldigt mycket men sen Elsa kom så har det av naturliga orsaker blivit mindre läsning för min del. Men nu jädrans är det äntligen dags. Det känns toppen! 

Jag började läsa Påven Johanna igår och jag blev fast efter första sidan. Nu vill jag inte sluta!

Jag borde nog ta ledigt idag;) hihihihi!

Nu ska vi ratta igång denna måndag. Hoppas du får en finfin dag. Jag vill verkligen att denna veckan ska rusa förbi för på lördag kommer det att hända nått riktigt roligt för denna mammans del. Yepp på den.

Nu kör vi!

Kramar Mamman 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.