Elsas Dagbok

Det är över nu

Hej fina!

Det är över nu. Jag har kommit till den punkt som gjort att jag slutat att amma Elsa helt och hållet.

Hon har ju slurkat lite här och där ett långt tag nu och speciellt på kvällen när hon skulle sova. Men nu är det slut på det hela.

Jag bestämde att det fick vara nog när jag fick aj aj på bröstvårtan och att jag ledsnade ur på att det bara är jag som kunnat lägga henne. Det vore liksom skoj att få sitta framför tvn en kväll och kanske titta på nått favoritprogram i lugn och ro när pappan nattar henne.

Så för tre dagar sen så bröt jag. Och vet du vad…? Det har gått så rackarns jädrans bra. Elsa köper det utan att gråta. Vilken tjej säger jag bara. Hon kanske också var less mammans tuttar, hihihi.

Så nu lägger vi oss i sängen med fyra mjukisdjur. Det är Räven, Nallen, Rasmus och Kokki. Sen ligger vi och myser lite och jag sjunger för henne en stund. Inget slurkande och hon har inte ens försökt utan jag har förklarat för henne vad som gäller.

Första kvällen tog det 1 timme, andra kvällen tog det ca 50 minuter och igår tog det 40 minuter. Ska bli intressant att se hur det går ikväll.

Ärligt så gör jag detta med lite blandade känslor. Jag känner en frihetskänsla. Det är liksom som jag fått mina tuttar tillbaka, hihihihi och å andra sidan är det en sorg eftersom jag verkligen har älskat att jag kunnat amma mitt barn och att det har funkat så bra för oss.

Det är en stund av närhet som har varit oslagbar och väldigt mysig för oss. Så det är som sagt lite blandade känslor men jag känner att jag har tagit rätt beslut och Elsa verkar också tycka att det är på tiden att mamman får tillbaka sina tuttar eller i alla fall vad som är kvar av de gamla:)

Tänk att jag som var så säker att jag ”bara” skulle amma henne tills hon var sex månader och inte en dag till. Tji fick jag, hihihi. Det tog 19 månader och 13 dagar innan jag slutade. Så kan det gå….:)

Kramar Mamman

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Nathalie

    Söta ni är! Rebecca blir 6 mån på söndag och vi är inte i närheten av att sluta med amningen!! Även jag sa att 6 månader blir gränsen…fast så känns det inte nu. Visst det är mysigt, men det är som du säger säkert en viss frihetskänsla då det blir lättare för Hans att natta henne också…vi får se hur länge vi håller ut! kram och hoppas det går ännu bättre ikväll!

    1. Josephine

      Åh tack fina du!!! Man måste känna efter själv vad man vill och hur det funkar. Alla är vi ju olika. Ikväll tog det inte ens 30 minuter!!!!! Kram❤️

  2. Sara

    Minns precis den känslan som du beskriver. Slutade amma för dryga året sen och i dag är han 2,5. Det är fortfarande en saknad i bland. Och även jag hade bestämt mig för att sluta amma vid 6 månader. Men tji fick jag. Mini ville annat.

  3. Jannice

    Jag minns precis hur det var när jag slutade amma mina tjejer också.. en lättnadskänsla men samtidigt den där enorma saknaden efter närheten som man fick de stunderna.
    Men det är härligt att vara fri och inte behöva vara den enda som kan sköta nattningen :)