Elsas Dagbok

Döm inte andra!

Att döma andra utan någon egentlig orsak tror jag är väldigt vanligt. Vi dömer andra när vi ser dem för första gången. Vi dömer dem när vi läser deras bloggar eller ser deras bilder på Instagram.

Vi kanske har hört något om denna personen tidigare antingen något positivt eller negativt och så dömer vi efter det utan att egentligen ha någon egen uppfattning alls. Många gånger har vi inte ens träffat personen i fråga förut.

Oj vad jag har dömt andra människor förut i mitt liv. Det är något som jag inte är det minsta stolt över utan det är nästan så att jag skäms lite för att jag varit så jädrans snabb att döma utan orsak.

Idag när jag blivit lite mognare (för det har jag) så har jag tänkt mycket på detta och ändrat mig.

Jag dömer inte alls människor på samma sätt som förut utan jag brukar när jag hör eller ser nått istället fundera på vem den människan är och vad den har gått igenom i sitt liv. Att ge människor en chans är något som jag har anammat och det har visat sig vara mycket positivt för min egen del.

När du lär känna en annan person som du kanske dömt innan och får vetskap och insikt i denna persons liv så ramlar oftast polletten ner och man förstår varför det är på det ena eller det andra sättet eller varför denna person valt att göra si eller så.

Tänk så många gånger jag har haft fel om en annan person genom att ha dömt den på förhand och så har jag på nått vis kommit i kontakt med denna personen och så har det visat sig att detta är ju en toppenperson med fantastiska kvaliter. Skäms Jossan, skäms på dig.

Om jag träffar på någon som jag gett en eller två chanser och så känner jag att denna person inte är något för mig så väljer jag att inte umgås med den personen. Det är det som är så bra med att vara vuxen och få välja själv.

Dagens Jossan väljer själv sina vänner och hon skiter fullständigt i att försöka passa in i vissa sammanhang bara för att få umgås med vissa personer. Dessa så kallade vännerna kan jag verkligen vara utan. De små energitjuvarna kan ha sina spektakel ifred.

Så ett tips till dig från mig som så många gånger gått i fällan är att: Döm aldrig en annan person förrän du själv gått i dennes skor…..

 Kramar Mamman

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jannice

    Jag håller med dig om allt du skriver! Jag har också mognat och dömer inte andra på samma sätt som jag har gjort tidigare.
    Det är så skönt ibland att faktiskt ha blivit vuxen ;)