Elsas Dagbok

Stressad på jobbet!

Hallå Finaste!

Stressad på jobbet är nog de flesta människor ibland tror jag. Det finns ju säkert undantag här också. Vissa blir stressade för att de har för mycket att göra och vissa människor blir stressade för att de har för lite att göra.

Jag tillhör kategori nummer 2. Jag kan bli stressad av att jag har för lite att göra. Detta resulterade i att jag på mitt utvecklingssamtal med min chef bad om lite fler arbetsuppgifter. Kan tyckas knasigt men jag funkar bättre när jag har nått att göra. Min hjärna mår bra av det. Kan liksom inte sitta och rulla fingrarna och peta mig i naveln. Då känner jag mig onyttig på nått vis.

Det är ju för tusan inte bra att vi stressar på jobbet. Ingen kommer att tacka oss den dag vi springer in i den där berömda väggen med huvudet före. Den dagen vi är helt slut och måste bli sjukskrivna för att vi tagit på oss för mycket att göra och inte haft förmågan att säga nej.

Jag upplever att jag med mina nya arbetsuppgifter är mycket mindre stressad än förut vilket jag tycker är underbart. Sen att jag tuffat på mig och vågar säga nej gör det hela mycket bättre och enklare. Jag prioriterar och tar pauser, men det bästa är att jag har roligt på jobbet!

Jag är övertygad om att det är väldigt viktigt att våga säga NEJ med stora bokstäver när de läggs för mycket eller för lite arbetsuppgifter på oss. Det ska ju vara en lagom nivå kan jag tycka. Vad som är lagom är helt upp till var och en. Det är något som vi själva måste hitta för att få en rätt balans i jobbet.

Tänkte ge dig några tips som jag tycker kan vara braiga att tänka på om du känner dig stressad på jobbet.

– Våga säga NEJ!

– Ta pauser och gör en avslappningsövning (finns många braiga appar till hjälp) 

– Våga prioritera dina arbetsuppgifter. Vad är viktigast och näst viktigast osv. Det du inte hinner med det finns kvar, jag lovar:)

– Delegera arbetsuppgifter om det finns den möjligheten.

– Våga be om hjälp! Det är inte farligt att göra det. Jag tycker det är en styrka att man gör det.

– Ha roligt på jobbet! Skratta, skämta och umgås.

stress

Kom ihåg att du är din egen chef och ledare! Du är värdefull och dyrbar!

Kramar Mamman

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.