Elsas Dagbok

Illa berörd, tårarna brände bakom ögonlocken

Godmorgon finaste!


HLR utbildning med inriktning mot barn är riktigt riktigt bra! Den hålls utav en fd ambulanskille som numera arbetar för Röda Korset.

Han gick igenom en massa t e x stabilt sidoläge, blödningar, cirkulationssvikt, HLR på barn mm och vi ställde frågor och berättade om saker vi själva varit med om. Behöver jag berätta att jag sög åt mig som en svamp av kunskapen.

Jag berättade om när jag gjorde HLR på min egen pappa. Hur det var och hur länge jag höll på. Trots att det är många år sedan så kom minnena tillbaka när det blev dags att träna på en docka. Det kändes underligt på nått sätt, svårt att förklara känslan liksom. Det kändes som det var igår jag gjorde HLR på pappa men ändå inte.

När det var dags att ta fram de små dockorna för att öva på HLR så blev jag illa berörd och tårarna brände bakom ögonlocken. Inte f n vill nån ställas inför en situation när du måste utöva HLR på ett barn. Hemska tanke, men en tanke vi måste våga tänka och prata om.

Detta är en kurs vars innehåll jag aldrig vill bli tvungen att använda men tacksam över att jag får gå. Jag känner redan att jag blivit tryggare och fått en braig kunskap som jag ska bevara.

Så jag uppmanar dig som läser detta att gå en kurs i HLR! För din skull och för dina medmänniskors skull stora som små. Tänk inte att ”det händer aldrig mig” för det kan det göra! Tillsammans och med rätt kunskap kan vi faktiskt rädda en annan människas liv.  

Första delen av kursen får 5❤️ utav 5, toppenbetyg alltså. Ser fram emot nästa onsdag när andra och sista delen är.

Önskar dig en fin torsdag.

Kramar Mamman

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sara

    Den är guldvärd den utbildningen,dock säger jag som du.
    Hoppas att jag aldrig ska behöva använda den i mitt yrke.