Elsas Dagbok

Min kamp

Godmorgon finaste!

För många år sedan började jag snusa. Rent ut sagt ett av mina allra dummaste beslut jag någonsin tagit och kommer att ta.

När jag blev gravid med Elsa så var det INGA problem att lägga av direkt när stickan visade på plus.

Jag höll upp under hela graviditeten och flera månader efter det att Elsa kommit till världen. Jag saknade inte ens den där portionssnusen, inte ett dugg. Jag hade inget sug eller behov av en snus.

Sen fick jag för mig en dag att jag bara skulle ta en av min kära man. Ännu ett jädrans dumt beslut av mig. En snus och jag var fast igen!

Jag skämdes när jag började igen. Skämdes för mig själv och inför dem som jag snusade för. Tänkte att jag skulle sluta flera gånger men hittade inte riktigt motivationen tills för häromdagen. Det slog mig om en blixt från en klarblå himmel. Jag ska ju sluta snusa för Elsas och min egen skull. Det blev helt plötsligt så självklart. Varför ska jag snusa och påverka henne och få henne att tro att det är ok att hålla på med snus. Det är inte okej. Det är ju bevisat farligt. Farligt, fult och dyrt är det.

Så i lördags kl 14.00 tog jag min sista snus. Nu är det måndag och jag har haft och har en jädrans abstinens. I går söndag så dammsugade jag huset ett flertal gånger. Jag grät några gånger, svettades som en gris, snäste åt min kära make ett flertal gånger. Tålamodet var kortare än en stubin. Jag håller ju för tusan på att tända av. Det är helt sjukt det här.

Men jag tänker inte ge upp. Jag ska fixa detta. Mina nära och kära och arbetskamrater får stå ut med mitt humör i några dagar. Och du får gärna peppa mig i min kamp. En kamp som jag fan kommer att vinna!

snus2-general-classic-miniNu är det för alltid slut!

Jag önskar dig en fin dag och kom ihåg att du är värdefull.

Kramar Mamman

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Erika

    Det är svårt att sluta men helt klart värt att göra. Ett litet tips i all välmening är att du aldrig stoppar något annat under läppen! Då blir det genast mycket svårare att bryta din ”ovana”. Jag slutade för snart tre år sedan, min man för lite drygt två veckor sedan. Jag hoppas och tror att du lyckas!
    /Erika

    1. Josephine

      Hej Erika! Tack för tipset! Jag har inget annat substitut för snusen. Det kändes bättre för mig att bara lägga av tvärt. Heja oss! Kram från mig

  2. Zarah Munther

    Gumman ,vi snusade ju när vi va unga å vilda,Meen nu har du och jag ansvar för våra älskade gåvor,våra barn.Ska de bli föräldralösa för att vi ökar risken att få cancer med en liten snus!!!!nä bläää fult okvinnligt å absolut inte mamma gulligt❤️❤️Love you fighter

  3. emy

    Ramlade in på dig blogg och måste säga att ddn är suverän att läsa :) sluta inte skriva :)
    Jag håller på att sluta röka och snusa. Har inga egna cigg men köper fortfarande snus..
    Du är skitduktig :)
    Vill också sluta med allt vad nikotin heter. Ska vi kämpa tillsamman? :)

    1. Josephine

      Hej Emy! Åh tack! Blir lite generad av berömmet, men så varm i hjärtat. Tack snälla du.
      Vill du kämpa med mig så haka gärna på. Jag tänker aldrig hamna i nikotinträsket igen. Jag vet att jag kommer att fixa det och det kommer du också. För mig var det att hitta rätt motivator och nu har jag gjort det.
      Vi kan peppa varandra vet ja.
      Kram från mig.

  4. Li

    heja…de kommer! Jag har hållt upp i 4månader nu!
    Bara att bita ihop, ta fram norrländskan i dig:-) kram

  5. Angelica

    Som den stålkvinna jag tycker att du är ( i positiv bemärkelse) så kommer du klara det galant! Jag har aldrig följt en blogg, men din läser jag i stort sett varje dag för du påverkar mig på ett bra sätt! Och jag är helt övertygad om att du kommer klara detta oxå! När du varit snusfri i 8 veckor, då hör du av dig till mig så bjuder jag på en valfri behandling (dock hemma) som belöning! Lycka till❤️

    1. Josephine

      Hej Angelica! Stålkvinna? Vad glad jag blir! Tack snälla för dina fina ord, det betyder så jädrans mycket. Herregud va skoj att du bjuder mig på en valfri behandling. Det ser jag verkligen fram emot om åtta veckor. Så kul att få träffa dig också igen då! Kramar från mig!

      1. Angelica

        Tyckte det var en bra morot! Alla behöver ”morötter” ibland, och vad passar bättre än lite egentid i form av en härlig behandling och själavård?! Mkt bättre än snus! Så jag gör en ”Pay-It-Forward”, världen behöver mer sånt. Detta blir mitt bidrag så att säga ❤️