Elsas Dagbok

Det gör mig ont

Hej finaste!

Imorse läste jag Aftonbladet och mina ögon fastande på en artikel angående Män som mördar kvinnor.

Aftonbladets reportrar Kerstin Weigl och Kristina Edblom har granskat detta våld sedan 2009. Detta har väckt stor uppmärksamhet och trots insatser från regeringen och samhället så pågår det ändå. Det kommer att fortsätta att pågå och under detta år kommer enligt statistiken 16 kvinnor att mördas av män som de känner. Det gör mig ont att detta ska behöva ske. 

Idag är det enligt Aftonbladet 237 mördade kvinnor. Det är 237 kvinnor för mycket. Jag tänker på deras anhöriga, deras barn som blivit utan sin mamma, de barn som fått bevittna våld och sett sin mamma bli slagen.

Det gör mig ont att samhället inte gör mer för att hjälpa alla. Alla från gärningsman till brottsoffret och de anhöriga. 

Enligt Aftonbladet så har myndigheter vetat om att kvinnan levt i en eventuellt livshotande relation. Det är förjävligt tycker jag.

Nu har de kvinnliga journalisterna granskat de män som mördat. Jag väntar spänt på att få läsa om detta även fast jag vet att det gör mig ont.

Läs gärna mer om vad Jan Helin, chefsredaktör och vd på Aftonbladet skriver i sin blogg. Intressant och bedrövade läsning.

Det gör mig ont…

Kramar Mamman

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.