Elsas Dagbok

Snäll bebis och lite andra tankar.

Hej på er därute!

Nu ligger Elsa och sover och jag sitter vid datorn och väntar på att vi ska få våra nya möbler levererade :) Ser verkligen fram emot det. Blir vårfräscht.

Jag och min sambo har tänkt på att det är väldigt många som frågar om Elsa är snäll? Klart som korvspad att Elsa är snäll! I vår värld är det inga barn som föds onda. Så vi tycker att det vore bättre att fråga om man nu vill fråga om bebisen är en nöjd bebis.

När jag var gravid med Elsa så fick jag ofta höra att jag var tjock. Hur många har du där inne egentligen? En gång frågade jag tillbaka när det var en rund farbror som slängde ur sig att jag var tjock. Då frågade jag  hur många han hade i sin mage. Då blev han förnärmad och gick. När jag var gravid upplevde jag att människor sa saker som de aldrig annars skulle gjort. Jag blev lite av allmän egendom på nått sätt. Ibland kan det vara bra som vuxen att stanna upp och tänka på vad man säger så man inte sårar en annan person.

I min värld är inte en gravid kvinna tjock utan vi bär ju faktiskt på ett under. En gravid kvinna är vacker och kom ihåg att varje barn är ett underverk.

Många sa att nu var mitt liv förstört. Jag skulle aldrig få sova. Aldrig få ha egentid. Få hängig mage, få hängiga bröst. Tänk om hon får kolik? Många av de personer som sa dessa saker har idag egna vuxna barn. Stackars barn säger jag bara.

Jag kan berätta för er att mitt liv är INTE förstört. Det är nu mitt liv börjat! Det är underbart!  Jag får sova. Elsa sover mellan mig och min sambo. Hon sover gott där. Jag har egentid, sitter ju här vid datorn och skriver. Jag får gå och träna själv.Den hängiga magen är snart ett minne blott eftersom jag rör på mig och skulle det bli något häng kvar så ska jag bära det med stolthet eftersom Elsa har legat i den. De hängiga brösten har inte börjat hänga ännu. De är rätt så läckra hehehe:) Och om de börjar hänga så låt dem hänga! Det finns faktiskt riktigt bra bh-ar. Och de har gjort så att Elsa är en mätt och nöjd liten tjej. Och hade Elsa fått kolik vilket hon inte fått så hade vi fixat det också jag och min underbara sambo pappa M. 

Jag är så otroligt tacksam för det jag får ynnesten att uppleva detta ! Skulle lätt göra om graviditeten och förlossningen igen. Tack Elsa för att du kom till oss! Mamma och Pappa ÄLSKAR dig från månen och tillbaka hur många gånger som helst!

Ha en fin dag där ute!

Kramar från Mamman.

Magen 131025 Foto:Mamman
Magen 131025
Foto:Mamman
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Åsa Emilssom

    Tjingeling!
    Bra skrivet dotra min!Du och din bror fixade både hängbröst och hängmage, but who cares!Ni var och är det bästa som hänt mig. Vad vore jag utan er?
    Kramar
    Mormor

  2. Jessica Hyson

    Bra skrivet Jossan!! Det finns inget bättre än att vara mamma o det är ett underverk att ha en bebis i magen! Folk har så jäkla mycket o säga om andra jämt så dom verkar inte ha något eget liv! Jag har burit mina tre hjärtan med stolthet o min kropp är för alltid förändrad efter en singel o en tvilinggraviditet, men det skiter jag i! Heja dig, heja mig o heja alla fantastiska mammor som älskar sina barn oavsett om dom vuxit i magen eller i hjärtat innan dom kom till världen! Puss o kram till er!