Cecilia Ehrling Danermark

Min tid med anorexi

I kvällens avsnitt i Hela kändis-Sverige bakar kommer jag berätta lite kort om min tid med anorexi. Här kommer ett litet inlägg om det..

När jag var 14 år drabbades jag av anorexi. Som minst vägde jag 40 kg. Det var inte så att jag spydde och höll på med sånt men jag levde på äpplen och tränade stenhårt. Under ca ett års tid var jag rejält underviktig och även om vikten i sig sen stabiliserade sig följde det med mig mentalt under många år. Anledning till att jag drabbades är svårt att peka ut. Det finns nog flera orsaker.

Bl.a. var jag ”duktiga flickan” som alltid ville prestera. En annan stor orsak var dansen och alla krav som ställs där om att både du själv och dansen ska se så bra ut. Nu ska jag så klart inte skylla på dansen men där förekommer en mentalitet som jag tror kan vara skadlig för en del ungdomar.

Det var såklart en jättejobbig period i mitt liv men jag hade ett oerhört stöd i mina föräldrar. Dock så räcker det inte med bara ett bra stöd. Självklart är det väldigt viktigt men det är du som är sjuk som måste bestämma dig om du vill bli frisk eller inte. Nu är inte det ”så bara” och man behöver såklart hjälp med sånt.

Just nu finns det artikel som Aftonbladet skrivit om detta. Här har ni länken om ni vill läsa mera.

Idag har jag en, vad man får kalla det, sund inställning till min kropp och mat. Jag äter hälsosamt men unnar mig sånt jag gillar då och då. Ja, ganska ofta faktiskt. 🙂 Under Let’s Dance-säsongerna tränar jag oerhört mycket och då passar jag på att smälla i mig det mesta av vad jag gillar och kommer över. Jag äter faktiskt betydligt mer onyttigt…och MER…än min man under de perioderna. 🙂

Det finns såklart hur mycket som helst jag skulle kunna skriva och berätta om det här och jag lovar att jag någon gång i framtiden kommer göra det. Om det blir på en blogg eller i en bok, det visar sig…

Ta hand om er och glöm inte att älska era kroppar och er själva. Lagom är bäst! <3

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.