Cecilia Ehrling Danermark

Bröllopsform – Vecka 10

HJÄLP! Bröllopskostymen jag köpte för två veckor sen har redan blivit för stor!

 

Nä, riktigt så illa är det inte, men nästan. Mer om det längre ner. 🙂

Nu är vi inne på 10:e träningsveckan och det börjar närma sig slutet av programmet. Återigen gnäller jag om bristande motivation. Cissi har farit och flängt runt om i Europa och inte haft tillgång till vare sig bra gym eller så hälsosam kost som vi ”ska” äta. Jag själv nådde mina mål för flera veckor sen, vilket jag såklart är väldigt nöjd med, och den där känslan av att vara nöjd gör att det är lite svårt att motivera sig att slita som en tok och plocka fram det där lilla extra/sista när man är på gymmet. Ibland känns det snarare som man vill mysa med fit-bollen istället för att använda den i ett stenhårt pass för magmusklerna.

IMG_9415


Jag vet att Robin inte blir så nöjd över denna läsning då han försöker peppa och få oss att få tillbaka motivationen. Ingen skugga faller på honom. Han har varit/är skitbra! Nästan lite för bra (om man nu kan vara det?). Jag menar, tack vare honom har vi nått resultat som jag inte trodde var möjliga på så här kort tid. Och detta genom att ”bara” lägga om kosten och träna på ett helt annat sätt än vad vi gjort tidigare. Både jag och Cissi kan varmt rekommendera er som vill ”piffa till” er, komma igång med träningen (igen) eller ändra livsstil… Hör av er till honom. Har är skitbra! Klicka här för att komma till hans hemsida.

Precis just nu har han dock lite uppförsbacke i sitt jobb. Så gott som alla vi träffar kommenterar vår förändring ”Men guuud vad ni har gått ner i vikt. Jättefina men nu får måste det vara stopp! Ni får inte bli smalare än så här, då kommer ni se sjuka ut.” Ungefär så låter det. Med andra ord, i ena örat hör vi att vi ska kämpa på den sista tiden och i det andra örat hör vi att vi att vi måste sluta då vi blivit på gränsen till för smala. Lite som en djävul på ena axeln och en ängel på den andra. Vem som är vem kan jag dock inte svara på. Haha! 🙂

För ca två veckor sen köpte jag bröllopskostymen. När jag köpte den tänkte jag att jag skulle ha utrymme att gå ner ytterligare nått halvt kg eller så. Då skulle den sitta perfekt. Jag provade bröllopskostymen så sent som idag och jag kan säga att nu måste det vara stopp! Minskar jag måtten minsta lilla så kommer jag behöva uppsöka en skräddare för att sy in den innan bröllopet.

Jag hade ju fått ändringar i mitt kostprogram för att inte gå ner mer i vikt. Det har uppenbarligen gått sådär. Tappet har visserligen minskat i hastighet men trots ett betydligt större kaloriintag så har jag tappat lite till.. Jag har nu gått ner drygt 11 kg sen vi startade.. STOOOOPP tack! Från och med nu kommer det handla om att helt stoppa viktnedgången och istället fokusera på att underhålla nuvarande status.

Ha en supertrevlig helg så hörs vi igen om en vecka.

//Freddan

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. maria

  Alltså ni är såå grymma! Är så imponerad av er som bara ger sig fan på att det ska gå! Jag gick på ett kostschema på 4 veckor och käkade bara torsk/kyckling/broccoli! Gick ner 3,5kg även fast jag fuskade på helgen men vem orkar med det i längden? Har ni möjlighet att dela med er hur ni äter en dag? Och hur ett pass ser ut och vad det innehåller?
  Ha en skön helg! // maria

  1. ceciliaehrling

   Hej Maria! Fredrik här,

   Till att börja med, tack som tusan.
   Här kommer en typisk matdag för mig som den såg ut innan det blev en rejält ökad dos kolhydrater
   (OBS! Detta är bara ett exempel. Finns massor med olika rätter man kan göra plus att när det kommer till vikt och mängd av de olika sakerna så är det individuellt. Jag rekommenderar dig att överlägga det med någon som t.ex. Robin).

   ”Doserigen” av allt är individuell och det här är som sagt bara ett exempel på hur en dag kan se ut. Kort sagt så väger vi mycket av maten. Då i första hand för att försäkra oss om att vi inte äter för lite. Kött/kyckling/fisk och de flesta grönsaker får vi äta precis hur mycket vi vill av. Det handlar snarare om att säkerställa så vi inte äter för lite och inte för att se till så vi inte äter för mycket. Vi har med andra ord aldrig behövt gå hungriga. Man kan äta betydligt mer än man tror, så länge man äter rätt.

   Frukost:
   Omelett på två ägg, lite kalkon och t.ex. paprika. Vid sidan om, naturella cashewnötter.

   Lunch: Köttfärsås där tomatsåsen gjorde enbart på färska tomater, paprika och zucchini (så himla mycket vätska i detta så det blir väldigt såsigt) med färska kryddor (t.ex. färsk basilika). Färsen = nötkött med låg fetthalt. Serveras med lite quinoa eller bönpasta.

   Mellanål: En avocado och en god protein (vassle) shake. Finnas massor med olika goda smaker att välja på.

   Middag: En köttbit (nöt), kyckling eller fiskfilé med en sallad och ungsrostade grönsaker (ej potatis eller annadra saker som innehåller mycket kolhydrater). Lite olivolja som dressing till salladen funkar kalas.

   Alla saker som behöver nån form av fett vid tillagning, använd kokosolja (finns med neutral smak). Utöver detta så dricker jag 2-2,5 liter vatten om dagen.

   När det kommer till träningen så har vi olika typer av träningsprogram pga att vi hade lite olika mål med träningen (läs blogginläggen som jag postat varje fredag och heter något med ”Bröllopsform” så hittar du mer info om det). Kort och väldigt enkelt beskrivet så är det styrketräning som gäller för oss båda. Belastningen, antal set och reps samt hur lång vilan är är väldigt viktig. Jag rekommenderar dig att konsultera ett proffs (med mer utbildning än en vanlig PT) då det är en halv (eller hel) vetenskap. Åter igen och väldigt enkelt förklarat – styrketräning är det som gäller! Inte timme ut och in på löpbandet eller i step-maskinen.

   Om det finns fler som vill veta och är intresserade så kan jag ge mer konkreta och exakta exempel i nästa veckas inlägg på hur både mina och Cissis träningsprogram ser ut.

   Maria, hoppas du tyckte det var svar nog. 🙂

   1. maria

    Men tack snälla! Mer än jag förväntade mig! Ser ungefär ut som jag äter också men tyvärr står jag still ändå. Äter havregrynsgröt och ägg till frukost, kyckling med broccoli, rödbetor etc till lunch, keso med bär till mellanmål och typ samma upplägg som lunchen fastän till middag. Kanske borde ta tag i detta med vattnet. Tror egentligen inte jag äter för mycket. Snarare för lite kanske. Ska tänka på det där att alltid äta mycket av kyckling/fisk/kött!
    Ja att styrketräning is da shit har jag fattat. Jag är egentligen en löpare som springer ganska ofta men har även fastnat i gruppträningsträsket. Denna vecka har jag ändå fått till 3 pass med ren styrketräning så jag ska ge det fram till jul nu så får vi se hur kroppen formar sig.

    Tack för snabbt svar! Har jag mer frågor återkommer jag! Ha en skön helg! // Maria