Cecilia Ehrling Danermark

Egen granola

Idag på eftermiddagen blev jag sugen på granola. De flesta sorterna som man köper i affären innehåller mycket tillsatser och socker så därför gjorde jag min egen idag. 

Resultatet blev jättebra och just nu doftar det alldeles ljuvlig här hemma. Längtar till imorgonbitti när jag får äta den tillsammans med yoghurt och färska bär. Här har ni receptet om ni vill prova.


2 dl hackad mandel

2 dl hackade hasselnötter

1 dl solroskärnor

1 dl pumpakärnor

1 dl kokosflingor

1/3 dl hela linfrön

1 tsk ekologisk vaniljpulver

1 msk kakao

3 msk kokosfett (låt det smälta till flytande konsistens)

ev 1 msk ekologisk kallrörd honung (kan uteslutas)

Blanda ihop allt och fördela på plåt. Rosta allt på 150 grader i ca 20-30 minuter (beroende på ugn, se till så det inte blir för bränt!) Rör några gånger under tiden. Förvara i tät burk!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.