Anitha Schulman

Tänk vad lite mat kan göra…

20140810-092940.jpg
Tänk vad lite mat kan göra. Eller ganska mycket mat… Tränade lika mycket då som nu.

På bilden till vänster är Penny 6 månader. Jag var 14 kg över min normala vikt det var i nästan sex månader till. Kläder var till för att dölja nackdelar istället för att framhäva fördelar. Jag kände mig aldrig som hon som tittade tillbaka på mig i spegeln.
Nu är T.A. drygt två månader och jag har 4 kg kvar.
Hur jag gjorde?
Det handlar inte bara om vikt och dieten. Det handlar om maten, självkänsla och samhället. Men framför allt livsstilen. #52enligtanithaschulman ❤️

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Li

    Hej Anita,
    tänkte bara säga att jag uppskattar dig och andra bloggare som svarar på kommentarer, och uppenbarligen gärna vill ha kommentarer i sin blogg. Men förstår inte varför du blir så provocerad och inte kan svara lite trevligare/mindre hårt. Men så klart, din blogg, så du gör som du vill 🙂

    1. anithaschulman78

      Jag rekommenderar att du ska göra en nertrappning måndag 1000 kcal, tisdag 900 kcal, onsdag 800 kcal osv. Då blir inte chocken så stor. Men förbered dig på att de två
      Första två veckorna kommer det vara tufft. Men sen går det utav bara farten. 🙂 läs boken! Då får du en inblick i att det inte är så svårt utan en riktigt bra kompromiss till skillnad från andra dieter där du många gånger måste lägga om kost helt. Det funkar inte i ett ”verkligt liv” som inte är statiskt. Jag äter ju både pizza och glass men går ner ändå.

  2. Louise

    HEj! Är lite sugen på att köra igång med 5:2 men jag är livrädd för att bli ett jävla monster på fastadagarna! Går det över eller hur gör man? Min sambo bara skakade på huvudet när jag nämnde detta. Han frågade om jag verkligen va helt 100…
    Tack och hej du är en supersnygg tjej 🙂

  3. louise

    Eh…hur får du in samhället som ngt positivt i att du väger mindre nu än efter förra graviditeten? Är det inte snarare tvärtom? Att det är PGA samhället och de sjuka idealen som du känner dig tvingad att gå ner i vikt direkt efter förlossningen?? Inte sponsrar samhället den bilden till vänster iaf. Nu har jag inte haft ngr viktproblem under mina graviditeter, men jag skulle önska dig att tagga ner lite på hetsen. Klart man vill vara fin och ha sin matchvikt som man trivs med. Men varför denna panik och fixering? Låt det ta lite tid. Om du har målet inställt så kommer du väl dit tids nog, men ägna dig åt bebisen och njut lite också. Tacka framför allt inte samhället och självklänslan för att du gått ner i vikt. Din självkänsla verkar snarare ha blivit rätt hetsad av de samhällsideal vi har.

    1. anithaschulman78

      Eh Louise om du vill direkt köra den linjen utan mer på benen. Så har du ju sagt ditt. Jag tycker inte man kan släppa en dietbok utan ett samhällsperspektiv. Varför ser vår samt dur som den gör och varför har detta lett oss hit. Därför har jag intervjuat en Mathistoriker, näringsforskare, hälsoläkare, psykolog och präst. Det är min samhällsvinkel.
      Men tack för de varma orden.

  4. idasbeauty

    Snyggis! Känner också att jag nog måste införskaffa mig den boken även om jag redan blivit av med mina gravidkilon! 🙂 vi kanske ses på Loppi eventet?

    Idas beauty – nybliven mamma
    blogg.loppi.se/idasbeauty

  5. Sara

    Jag ställer mig helt frågande till att en upplyst människa, år 2014, räknar kalorier!? Idag VET vi att socker, stärkelser och spannmål är boven i dramat till övervikt, acne, diabetes och de allra flesta av våra folksjukdomar. Avsockrar vi oss själva slipper vi räkna vad vi stoppar i oss, slipper banta, slipper blodsockerfall, slipper vara hungriga och slipper ständigt hålla på med maten. Jag fattar inte hur folk orkar hålla på. Lev på naturlig föda, skippa socker och kolhydrater och käka dig mätt på fett. Herregud, när ska folk vakna upp ur fettskräcken och kaloritänket?

    1. katarina

      Så rätt men ändå så fel. Bra fett = bra fett, MEN också = energi. I slutändan kan du inte äta mer energi än vad du gör av med för att gå ner i vikt. Att räkna kalorier är ett bra sätt att minska i vikt på, när man redan gjort allt det du skriver, men ändå står still. Även personer som lever efter raw food går upp i vikt om man baserar födan på nötter, avocado och oljor.

      Ren mat, balans och harmoni.

        1. Sara

          Nej, Jenny. Socker, stärkelser och spannmål är farligt för ALLA. Den maten är inflammationsframkallande och dålig för alla människor. Finns inget undantag. Sen att den dessutom triggar ett enormt sötsug, som ofta leder till överätning, som i sin tur leder till övervikt gör ju inte heller saken bättre. Jag begriper inte heller denna enorma fokus på vikten. Jag förstår att folk vill vara smala (jag inkluderad), men jag kan inte begripa att man helt struntar i vad man stoppar i sig, bara man blir smal. Anitha skriver i nån kommentar här att hon minsann kan äta både pizza och glass och fortfarande gå ner i vikt. Och det funkar ju, såklart, eftersom hon fastar vissa dagar.

          Men att folk inte förstår att allt hänger ihop. Skippar vi all skitmat, äter naturligt, riktig, sockerfri, fettrik-kost behöver vi inte oroa för att bli tjocka. Eller sjuka. Kroppen kommer hitta sin egen balans. Det här vansinnet med att äta var tredje timme upphör liksom när man inte är styrd efter sitt blodsocker, utan när man faktiskt äter när man är hungrig.

  6. S

    Hur kan man utgå från två bilder och påstå att det förmedlar en människas allmänna sinnestillstånd och/eller välmående? Verkar som att den ”analysen” är baserad på att Anitha ler på ena bilden men inte på andra. Lite väl förenklat att då påstå att hon ser olycklig ut..

    Anitha! Du är one HOT mama!!! (På BÅDA bilderna)!!
    ps. Ditt hår är så himla fint!!!!!:)
    /S

  7. Elin

    Hej! Fick mitt andra barn för 6 mån sedan och har fortfarande ca 6 kg kvar innan vikten känns ok. Upplever att kilona sitter fast denna gång. Efter förra graviditeten (2,5 år sedan) gick jag ner snabbt och ytterligare 5-6 kg genom långa pw:s (2-3 timmar/dag) men nu med två små så kan jag inte köra på den lösningen igen. Tiden räcker liksom inte till för det… Min fråga är hur 5:2 lämpar sig för ammande? Ammar fortfarande några gånger per dag. Tack på förhand! Och JO du ser smashing ut på den högra bilden:-)

    1. anithaschulman78

      Hej! Om du ammar så lite så är det nog ingen fara. Alternativet kan ju vara att pumpa ut. Kör på och TACK!

  8. Andrea

    Håller med ovanstående talare, du ser olycklig ut på den avmagrade bilden,,Vänsterbilden ser du glad och avslappnad ut..Vad är grejen med att se så mager och ängslig ut?

    1. anithaschulman78

      Ja jag är ju konstant olycklig och mager. Däremot var jag tjock och glad. Tänk att en bild säger ALLT! Otroligt… Skarp analys.

  9. Malin

    Jag förstår vikthetsen då jag är där själv (födde för tre månader sen, 5 kilo kvar) men jag måste ändå skriva att du var vackrare på vänsterbilden. Smaken är som baken 🙂

Comments are closed.