4 kids and braids

Sojastekt kyckling med majrovaslaw

Ingredienser
  • 4 port ris

Kålrabbislaw

  • 1 kålrabbi (à ca 300 g)
  • 1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
  • 2 dl smetana
  • 2 tsk dijonsenap
  • salt
  • peppar

Kyckling

  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl japansk soja
  • 1/2 dl vatten
  • 1/2 dl strösocker
  • 1/2 tsk sambal oelek
  • 1 tsk majsstärkelse
  • ca 600 g kycklingfilé

 

Gör så här
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Majrova: Skala och riv majrova grovt på ett rivjärn. Skär gräslöken tunt. Blanda kål och gräslök med smetana och senap. Smaka av med salt och peppar.
Kyckling: Skala och riv vitlöken. Blanda vitlök, soja, vatten, socker, sambal oelek och majsstärkelse till en sås.
Dela kycklingen på längden (om kycklingfilé används) och bryn den i omgångar i oljan i en het stekpanna. Lägg tillbaka all kyckling i pannan. Häll på såsen och låt sjuda några minuter.
Servera kycklingen med majrovaslaw och ris.
recept från Ica.se

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.