Ingredienser
- 4 port ris
Kålrabbislaw
- 1 kålrabbi (à ca 300 g)
- 1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
- 2 dl smetana
- 2 tsk dijonsenap
- salt
- peppar
Kyckling
- 1 vitlöksklyfta
- 1 dl japansk soja
- 1/2 dl vatten
- 1/2 dl strösocker
- 1/2 tsk sambal oelek
- 1 tsk majsstärkelse
- ca 600 g kycklingfilé
Gör så här
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Majrova: Skala och riv majrova grovt på ett rivjärn. Skär gräslöken tunt. Blanda kål och gräslök med smetana och senap. Smaka av med salt och peppar.
Kyckling: Skala och riv vitlöken. Blanda vitlök, soja, vatten, socker, sambal oelek och majsstärkelse till en sås.
Dela kycklingen på längden (om kycklingfilé används) och bryn den i omgångar i oljan i en het stekpanna. Lägg tillbaka all kyckling i pannan. Häll på såsen och låt sjuda några minuter.
Servera kycklingen med majrovaslaw och ris.
recept från Ica.se