4 kids and braids – Karin Säther – aktuell i "Oops det blev trillingar"
4kidsandbraids

4 kids and braids

Annons

3 härliga mattips för veckan!

Hej måndag!

Veckans första dag!

Kombinerat jobb med hemma fix. Massor som behöver göras!

En av punkterna på dagens lista planera veckans 3 måltider.

Som ni vet har jag ett samarbete med Viktväktarna på mitt Instagram konto.

Mitt mål är att äta sundare och nyttigare. Med det få mer energi till att orka röra på mig.

Tänkte dela med mig av några tips på maträtter som jag och Tilda har testat och helt klart kommer göra igen.

Böjar med det här enkla kycklingreceptet. Pasta Alfredo.

Ingredienser

1 portion
Pasta okokt (typ spaghetti) 200g, tagliatelle
Kycklingbröstfilé
600g
Margarin flytande 80% 2tsk
Lök 1st, gul/gula
Vitlök 2klyfta(or)
Margarin flytande 80% 1tsk
Matlagningsgrädde 4% 2 12dl
Kycklingbuljongtärning 1st
Spenat 70g
Parmesanost riven 1dl

Instruktioner

  1. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Häll av pastavattnet, men spara lite vatten till sidan av.
  2. Strimla kyckling och bryn i margarin. Salta och peppra.
  3. Skala och hacka lök och vitlök, fräs mjukt och glansigt i margarin i en kastrull. Tillsätt grädde och buljongtärning. Lägg i kyckling och låt puttra tills den är klar.
  4. Blanda ner pastan i kycklingsåsen och spä ev. med lite pastavatten. Rör ner spenat och riven parmesan och blanda runt. Krydda med peppar och servera.

Kräftsallad med potatis och ägg

Ingredienser

1 portion

Potatis
500g, färskpotatis
Kräftstjärtar 300g
Ägg 3st, kokta
Lök 1st, rödlök
Gurka 12st
Matlagningsyoghurt 8% 2dl
Dill 3msk, hackad
Majonnäs, lätt 32% 2msk
Ruccola 2dl
Citron 1st

Instruktioner

  1. Skrubba och koka potatisen. Lägg kräftstjärtarna, spara några till garnering; i en bunke. Hacka ägg och lök. Tärna gurkan och lägg ner den tillsammans med ägg och lök i bunken. Vänd ner yoghurt, dill och majonnäs. Smaka av med salt och peppar. Lägg rucola på ett fat och lägg på skivad potatis. Fyll på med kräftsalladen. Garnera med kräftstjärtar, dill och citronklyftor.

Hett stekt ris med räkor

Ingredienser

Ris, okokt 12dl
Salladslökar 2st
Olivolja 1tsk
Broccoli 1
Sambal oelek 12tsk
Ägg 1st
Cocktailtomater 7st
Räkor skalade 1 12dl
Mango 1/2st
Koriander
2msk, färsk, hackad

Instruktioner

  1. Koka riset. Skala och strimla lök och fräs i olja i en stekpanna. Skär broccoli i bitar och blanda ner. Rör i sambal oelek och ris. Låt fräsa en liten stund. Knäck i ägg och rör runt. Dela tomater och blanda i tillsammans med räkor. Skär mango i bitar och lägg på, strö över koriander. Smaka av med salt och peppar.

Rätten med stekt ris var en riktigt höjdare! Vi funderar på att göra en fast matsedel med 7 olika rätter. Denna rätten skulle helt klart platsa till en av dom.

Om ni klickar in här på länken har ni möjlighet att prova Viktväktarna gratis i 2 veckor.

Nu ska vi göra oss iordning. Ikväll har Tilda fiolkonsert och Mollie träningsmatch med innebandyn.

Ha en underbar kväll!

KRAM

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentera (0)

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons