Räkpasta med gräslök
Detta är ett recept från ICAs matkasse
Ingredienser
- 150 g snackmorot
- 1 rödlök
- 4 port pasta (gärna route)
- 150 g sockerärtor
- 1 tsk olja
- 1 msk tomatpuré
- 2 1/2 dl vispgrädde
- 2 dl mjölk
- 1 msk majsstärkelse
- salt
- peppar
- 1/2 förp färsk gräslök (à 20 g)
- 400 g frysta skalade räkor
Hade i några kryddmått med curry
Tina räkorna.
Sätt på en kastrull med vatten som rymmer pastan, morötterna och sockerärtorna.
Skär morötterna i bitar. Skala och skiva löken.
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Koka sockerärterna och morötterna tillsammans med pastan de sista 3 minuterna på pastans koktid.
Fräs löken mjuk i oljan i en kastrull utan att den får färg. Rör ner tomatpurén och låt den fräsa med 1 minut under omrörning. Rör i grädden och mjölken blandad med majsstärkelsen. Låt såsen sjuda ca 2 minuter, smaka av med salt och peppar.
Skär gräslöken tunt och rör ner den och räkorna i såsen. Låt räkorna bli varma (men inte koka, då blir de torra och sega).
Servera pastan och grönsakerna med räksåsen.
(Vi serverade pastan för sig och såsen för sig.)