4 kids and braids

Fakukorvsgratäng med basilika och fetaost

Falukorvsgratäng med fetaost och basilika

Gratäng:
300g rotselleri
600g falukorv
4 tomater
1 gul lök
1 kruka basilika
2 dl grädde
1 dl creme fraiche
150g fetaost
2 ägg
salt, peppar

1. Skala och skiva upp rotsellerin. Koka i saltat vatten i max 5 minuter. Häll sedan av vattnet och ställ rotselleriskivorna i ett kallt bad (så de är lättare att hantera).

2. Vispa ihop grädde och creme fraiche med ägg, smulad fetaost och kryddor. Häll ut stanningen i botten av en gratängform.

3. Skiva upp falukorv, tomat och gul lök. Varva detta samt rotselleri och basilikablad i pajformen. Ställ in i 225° i ca 40-45 minuter.

Hittade receptet här hos Landleys kök.

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ylva

    Ser gott och fint ut! Men jag tror att du har blandat ihop rotselleri och bladselleri? Jag kan i alla fall inte se någon rotselleri på bilden? Blir sugen på att prova denna rätt i alla fall!