Falukorvsgratäng med fetaost och basilika
Gratäng:
300g rotselleri
600g falukorv
4 tomater
1 gul lök
1 kruka basilika
2 dl grädde
1 dl creme fraiche
150g fetaost
2 ägg
salt, peppar
1. Skala och skiva upp rotsellerin. Koka i saltat vatten i max 5 minuter. Häll sedan av vattnet och ställ rotselleriskivorna i ett kallt bad (så de är lättare att hantera).
2. Vispa ihop grädde och creme fraiche med ägg, smulad fetaost och kryddor. Häll ut stanningen i botten av en gratängform.
3. Skiva upp falukorv, tomat och gul lök. Varva detta samt rotselleri och basilikablad i pajformen. Ställ in i 225° i ca 40-45 minuter.
Hittade receptet här hos Landleys kök.
Mums vad gott ?
Ser gott och fint ut! Men jag tror att du har blandat ihop rotselleri och bladselleri? Jag kan i alla fall inte se någon rotselleri på bilden? Blir sugen på att prova denna rätt i alla fall!