Fakukorvsgratäng med basilika och fetaost – 4 kids and braids

4 kids and braids

Fakukorvsgratäng med basilika och fetaost

Falukorvsgratäng med fetaost och basilika

Gratäng:
300g rotselleri
600g falukorv
4 tomater
1 gul lök
1 kruka basilika
2 dl grädde
1 dl creme fraiche
150g fetaost
2 ägg
salt, peppar

1. Skala och skiva upp rotsellerin. Koka i saltat vatten i max 5 minuter. Häll sedan av vattnet och ställ rotselleriskivorna i ett kallt bad (så de är lättare att hantera).

2. Vispa ihop grädde och creme fraiche med ägg, smulad fetaost och kryddor. Häll ut stanningen i botten av en gratängform.

3. Skiva upp falukorv, tomat och gul lök. Varva detta samt rotselleri och basilikablad i pajformen. Ställ in i 225° i ca 40-45 minuter.

Hittade receptet här hos Landleys kök.

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ylva

    Ser gott och fint ut! Men jag tror att du har blandat ihop rotselleri och bladselleri? Jag kan i alla fall inte se någon rotselleri på bilden? Blir sugen på att prova denna rätt i alla fall!