Grön ärtsoppa med snabbfrallor
Ingredienser
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olja
1 påse gröna ärtor, 600 g/påse
1 dl vitt vin
7 dl vatten
2 msk kycklingfond, eller grönsaksfond
0.5 citron, saften
salt och peppar
Pepparrotscrème
2 dl crème fraiche
2 msk färskriven pepparrot
salt och peppar
Gör så här
Tillsätt vinet och reducera tills hälften kokat bort.
Tillsätt ärtor, fond och vatten, låt koka i två minuter. När du kokar ärtorna hastigt behåller de sin starka gröna färg.
Rör ihop crème fraiche och finriven pepparrot. Smaka av med salt och peppar.
Mixa soppan slät med en mixer. Salta och peppra efter smak. Tillsätt eventuellt saften från en halv citron för mer syra.
Häll upp soppan i skålar och servera med pepparrotscrèmen och en bit bröd.
Hade inget vin hemma så gjorde utan.
Blev riktigt gott ?
Doppade det nybakade brödet i pepparrotscremen så mumsigt!
Snabbfrallor
Ingredienser
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0.5 tsk salt
0.5 dl olivolja
2.5 dl mjölk
Gör så här
Receptet på ärtsoppan från Aftonbladet. Frallor recept ur Fredrik Nyléns bakbok ”Matbröd”.