4 kids and braids

Tror det är bäst vi tar sommarlov nu

God kväll måndag!

Ny veckan. Tårar både hos mig och en av tjejerna. Dock av lite skilda anledningar. De hade haft en vikarie i skolan och det hade tyvärr inte fungerat alls. Sedan hade det varit lite annat tjafs tidigare på dagen. Det hade blivit för mycket och hon hade fått så ont i huvudet. Hon bara grät när hon ringde. Mamma bara kom och hämta mig nu direkt lyckades hon få fram.

Försöker rycka upp mig och nya tag men det är precis som att det liksom inte vill sig riktigt. Tog en jobbpaus och lyckades ta mig ut på välbehövlig promenad. Svårt när kroppen liksom inte ens fixar en lugn promenad. Bara måste ta tag i mina magövningar jag fått tipsat om. Svaga magmuskler som gör att ryggen gör så himla ont. Sedan lite stresshuvudvärk på det. Jobb och vara mamma till 4 tjejer. Det var precis när jag kommit hem från den där återhämtningspromenaden som hon ringde.

Mollie hade nationella prov i matte idag 2 omgångar. Mellan där hade någon fått post och börjat sprida info om att lapparna om de nya klasserna inför 7.an hade kommit. Mollie blev så otroligt ledsen då hennes 2 bästa killkompisar inte kom i samma klass som henne. En av dom har hon gått i samma klass som sedan i förskoleklass. Fast att det skulle bli så fick jag lägga massa tid på. Hon valde 2 killkompisar i 3:an och ingen av dom kom hon med. Jag lyckades efter 1 månads samtal fram och tillbaks få igenom och de bytte klass på Mollie så att hon hamnade i samma. Det är en av de killar hon fortfarande är bästa kompis med men som hon nu ska splittras ifrån.

Förstår absolut att det inte är någon enkel match att sätta ihop klasser men om 4 personer 2 killar och 2 tjejer alla 4 har valt varandra?

Lycka i det hela är att hon får behålla en av sina mentorer. Hon har sedan hon började på skolan haft 9 stycken olika å det har inte varit helt enkel för henne. Hade önskat så att klassen kunde fått var kvar då de efter en tuff början äntligen fått till en riktigt bra sammanhållning. Det kommer dock 2 klasser från en annan skola som ska flytta sin högstadie verksamhet till Mollies skola. De ville inte ha ni och vi känsla så att de valde att splittra alla klasser och börja om.

Ja ny dag imorgon nya tag. Kanske blir det en riktigt bra dag imorgon!

Vi kör på det! Eller kan vi ta sommarlov redan nu???

Kram och ha en underbar kväll!

Förresten någon som har tips på bra magövningar för att stärka rygg?

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Marie

    Här i USA där vi bor så får man nya klasskompisar varje år från sex års ålder. Detta görs för att minska mobbing och gäng bildningar, och här gillar barnen och lärarna det, då det vet att det bara gäller ett år om de får dålig. Så det betyder ju inte alltid att det inte kommer bli bättre ofta tycker jag att många tycker att förändring är en försämring, och så är det ju inte alls. Nu när barnen bli större så måste de ju lära sig hur det är i ”verkliga” livet. På en arbetsplats kan man ju inte välja vilka man ska jobba med, och ofta så tror jag att barnen , ialllafall mina, förstorar upp saker,när de vet att jag bryr mig extra. Många gånger gör barnleks eller tokiga saker, men det finns en anledning som vi som vuxna kanske inte ser, men alla har kanske inte en förstående mamma hemma, och blir kanske avundsjuka etc när de set vilken fin mamma du är. Inte alltid lätt att balansera, men när jag pratar med mina barn om olika saker försöker jag även få de att se det från andra synvinklar. Hur tror du det barnenet har det hemma? Har det barnet en särskild bakgrund som gör att de gör si eller så etc.