4 kids and braids

Vad pysselsätter jag mig med

Foto av Stella Cocozza. Min kommande nya headerbild till bloggen.

Föddes och växte upp i Västegötland. Fick mitt första jobb direkt efter gymnasiet. Jobbade 1 år som disk och städerska på en restaurang. De ville ha en kille till jobbet. Jag fick provjobba och lyckades tydligen göra ett bra intryck då jag fick jobbet. Var extremt hemtrygg och vet inte riktigt vad jag tänkte med när jag ansökte till att åka som au pair. Efter några veckor hade jag fått en familj i Woking England. Fällde inte bara en tår när jag sade hej då till familjen och gick igenom gaten. Det var otroligt tufft i början. Jag kände ju ingen och familjen ville vara ifred efter kl.17. Hade en egen våning att hänga på. Jag började studera på en skola och därigenom lärde jag känna flera svenska au pairer. Jag längtade dock hem väldigt mycket och bestämde mig ganska så snabbt för att åka hem innan jul och inte komma tillbaks. Det blev 3 1/2 månad i England. Jag lärde mig så otroligt mycket om mig själv under den här perioden och det ha jag haft med mig hela livet! Flyttade hemifrån när jag kom tillbaks hem. Studerade engelska på högskolan och därefter gick jag en 1 årig utbildning på Komvux till hotellreceptionist. Fick samtidigt jobb på systembolaget.

Efter utbildningen fick jag jobb på ett hotell. Började först som nattportier sedan som hotellreceptionist och sedan även på hotellet bokning. Arbetade där i flera år. Bland de roligaste arbete jag har haft. Det var som ett andra hem! Ville utveckla mig och sökte arbete i Stockholm. Fick jobb på Sheraton på deras grupp och konferensbokning. Det var ett otroligt stort steg för mig så jag sökte mig vidare. Arbetade en sväng ute på Saltsjöbaden och även på en större centralbokning för hotell. Flyttade sedan tillbaks hem och återvände till hotellet jag arbetat på tidigare.

Träffade Micke genom jobbet. Har arbete som IT ansvarig på hotellkedjan. Vi jobbade tillsammans en natt han installerade något system. blev dock ihop några år senare. Kan ibland tänka tillbaks. Tänk om någon hade sagt till oss där och då att om 3 år kommer ni vara ett par. Ni kommer vara föräldrar till 4 små tjejer och bo i ett hus på landet.

Vi hade vår första date på min födelsedag och jag tror att vi kände direkt båda 2 att vi passade jättebra ihop. Jag flyttade upp till honom i Stockholm och fick arbete på Hasselbacken på deras grupp och konferensbokning. Vi köpte huset där vi bor nu. Jag blev gravid med Molle och var fortfarande mammaledig när jag blev gravid med trillingarna.

Var sedan hemma under 8 år. Anmälde mig till bemanningen och började arbeta inom barnomsorgen. Var meningen att jag skulle går runt bland olika förskolor men bara efter någon vecka fick jag ett längre vikariat på en och samma förskola/avdelning. Fick sedan fast anställning efter att ha genomgått en barnskötarutbildning medan jag arbetade. Arbetade där i 2 år innan jag fick anställning på en annan förskola. Började som barnskötare och tjänsten övergick sedan till att vara resurs. Ett otroligt ansvarsfullt arbete men vi hade samtidigt så himla roligt. Dock blev det för påfrestade för mig och jag valde att avsluta min anställning.

Där har ni mitt arbetsliv i det stora hela.

Så vad sysselsätter jag mig med nu?

Jag började med Instagram för flera år sedan. Bloggat har jag gjort lite till och från. Kontaktade Loppi och började blogga där i oktober och det var då min nuvarande resa började. Jag fick bli toppbloggare och den 1/2 i år började jag arbeta som influencer.

Jag arbetar med blogg och Instagram. Delar med mig av livet och kommer med tips när det kommer till frisyrer, kläder och inredning. Loppi har säljare som får in förfrågningar från företag. Ett företag vill marknadsföra en viss produkt. Säljaren tar fram de influencer som kan passa bäst för marknadsföringen.

Passar jag blir jag  kontaktad med en brief. Där står det vad som ska marknadsföras och hur kunden vill ha det exponerat. Det står även vilken ersättning jag får och när i tiden samarbetet ska publiceras.

Jag får sedan sätta ihop ett utskick. Får återkoppling genom säljaren som visar för företaget. Jag får sedan ett ok eller feedback om vad som behöver justeras.

Ett samarbete tar olika lång tid beroende på vad som ska göras. Ibland vill företaget ha både blogg, Instagram och instastories. Det kan vara bilder eller rörligt material. Ibland är arbetet väldigt specificerat men det kan samtidigt vara väldigt fritt.

Det gäller att vara kreativ och ha en plan. Ibland har man gott om tid och ibland kanske bara några dagar. Så det gäller att vara flexibel.

Förutom Loppi har jag registrerat mig via andra förmedlingar som jag får samarbeten ifrån.

Fördelarna med det här arbete är att det är väldigt fritt. Jag får verkligen möjlighet att använda min kreativitet. Samtidigt kan det vara otroligt stressande. Jag vet inte hur många samarbeten jag får. Vet inte från månad till månad hur mycket pengar jag kommer att tjäna. Har inte räknat på hur många timmar jag lägger på arbetet men det är mer än heltid. Mycket tid framför datorn och telefonen.

Jag kan ibland känna att jag är för gammal för det här. Många influencers man träffar på event skulle jag kunna vara mamma till. Kroppen förändras och jag jobbar med att ha mig själv framför kameran. Jag försöker tänka att min ålder kan var till min fördel. Att jag kan använda min livserfarenhet i det jag gör. Men behöver helt klart jobba mer på det!!!

Lyckan är att få ett längre samarbete med en och samma kund. Oftast så är det enstaka uppdrag. Jag hade turen att få ett längre samarbete redan från början och det var det som gjorde att jag vågade tro att detta kan fungera för mig.

Här exempel på 2 samarbete jag gjort. Paranix och Polarn och Pyret.

De blev ett långt inlägg och jag stannar här. Skulle kunna skriva så mycket mer!

Ni får gärna återkomma till mig och ni ni har några frågor eller funderingar!

Önskar er alla en underbar lördag!

KRAM från mig

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Agneta

  Nä,du är inte för gammal!!
  Hur tyckte du åren som hemmamamma var,jag kan tänka mig att dagarna med 4 kids gick fort iallafall . Jag var också hemma tills mina började skolan..

 2. Sarah

  Du är absolut inte för gammal, jag som är 25år och nybliven mamma till en 10 månader gammal dotter, tycker de är helt underbart att få läsa om er vardag. Har så många funderingar om framtiden och då kan de vara riktigt bra med tips och råd från andra som själv har eller går igenom olika åldrar och faser i livet. Även dina reflektioner om hur man ska tolka sina barn, när är man ”för” orolig osv. De är så skönt att få läsa att man inte är själv om vissa saker! De uppskattar jag iaf, fortsätt som du gör! ?

 3. Evelina

  Känner så igen mig i ditt inlägg….Skrev faktiskt för ett tag sedan och efterlyste fler ”tweenie bloggar”. Följer många mammabloggar, men de flesta har småbarn inte i mina tjejers ålder (7 o 10år) Så det är så kul att ha hittat till din blogg och dina tjejer,