4 kids and braids

Hur förbereder man sig på att det kommer göra ont

Go kväll lördag!

Är julen slut?

Var tvungen att slänga ut granen idag. Den klarar några dagar utan vatten men inte så många. Har typ barr överallt på hela nere våningen!

Jag funderar mycket just nu. Både om nuet och om framtiden!!!

Mina trillingar har ju varandra när det kommer till kompisar. De har fram tills ganska så nyligen bara haft gemensamma kompisar. Nu har de alla 3 börjat hitta egna kompisar som de vill hänga med något jag faktiskt har sett fram emot! Tror att det är viktigt att de har egna kompisar som de kan knyta an till och upptäcka nya saker tillsammans med. Tea har hittat en jättefin kompis genom konståkningen, Tilda en kompis genom skolan och Maja en danskompis å dom tycker alla 3 att det är så himla roligt och det tycker jag också men… Trillingrna har också börjat hänga mer med en killkompis och det funkar så himla bra när dom är alla 4.

Det där med men. Ni vet när man var liten och man hittade en kompis. Man blev bästisar och sedan hittade din bästis en annan kompis ååå vad ont det gjorde. Nu kan det ju faktiskt bli så att mina tjejer blir den där andra kompisen…. Å det är ju ingenting som systrar eller vi föräldrar kan göra något åt. Mollie har några riktigt fina kompisar framförallt en. Tänk om jag fick bestämma att de skulle hänga ihop flera år framöver. Å sedan göra likadant med trillingarna.

Å tänk längre fram när det kommer till den där biten med att bli kär och att bli kär tillbaks. Vem minns inte hur ont det gjorde när den man hade chans på ja det hette så när vi var små gjorde slut. Vet ni att jag trodde när jag var yngre att båda var tvungna att göra slut. Alltså att det räckte inte om den ena personen gjorde slut utan att man behövde vara överens…. HAHA!

Dessa tankar kom över mig idag när jag satt där på hoppborgsstället och tittade på tjejerna när de sprang omkring. Maja orkade inte riktigt hänga på sin kompis men det gjorde Tea. Tea kunde dessutom göra massa tricks på studsmattorna som Maja inte kunde. Maja tyckte inte det var så roligt så Maja gick där ifrån. Hon blev inte ledsen men jag såg på henne att hon tyckte det var jobbigt och det gjorde lite ont i mig. Ingen gjorde ju egentligen något fel, ingen var elak mot någon bara 2 personer som hade roligt tillsammans just där och då. Hur förbereder man tjejerna och hur ska jag som mamma klara av att hålla kontroll på alla mina känslor. Alltså det känns som att allt blir dubbelt så jobbigt när det kommer till ens barn.

Jag ska verkligen göra mitt bästa för att stötta och peppa mina tjejer men det kommer inte alltid vara så lätt! Vi pratar redan idag mycket om tankar och känslor med tjejerna och det kommer vi fortsätta göra.  Det är mycket som vi föräldrar inte kan rå på men man får försöka finnas där och stötta när det behövs. Sedan hoppas jag att de alltid kommer försöka finnas där för varandra!

Mamma imorgon ska jag leka med Tilda och vi ska fråga om Maja vill vara med!

Önskar er alla en fin kväll!

KRAM från mig!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Therés

    Förstår precis hur du känner. Vår dotter har blivit den där andra som inte riktigt är första valet längre. Från att hållit ihop sen förskolan till 6:an och nu när du började större skola blev hon undanskuffad då det fanns andra som var roligare. Då vår dotter har svårt att ta för sig i det sociala så har han blivit väldigt ensam. Det gör så otroligt ont i hjärtat.

    Vet inte vad mer man ska göra än att peppa…