4 kids and braids

Var hon redo för sitt första tävlingstest…

Hej lördag!

Hur gör man för att stötta och peppa på rätt sätt? Å hur ska jag kunna hantera min nervositet? Om hon inte klarade detta första test kanske hon skulle fixa nästa…

Kvällen igår spenderades på soffan. Jag hittade en film som alla tjejerna fastnade vid tror den hette Spiderwick. Lite läskig tyckte tjejerna men ändå från 7 år….

Mollie satt och spelade en stund och när hon gick och lade sig hörde jag henne viska till Tea lycka till imorgon.

Vi hade ställt klockan på 6.45. Efter lite snooze kom vi äntligen upp gjorde oss iordning och klara för att åka. Jag tycker det är ok att åka bil där vi bor men sedan när vi ska iväg och göra saker när man ska passa tider osv ja nej då sitter jag helst i passagerarsätet. Jag ville dock följa med Tea och ville samtidigt inte att alla skulle behöva gå upp så det var bara till att bita ihop. Så vad skulle vi då göra jag och Tea? Jo Tea hade fått plats på ett tävlingstest på konståkningen. Testet var i en hall några mil från där vi bor. Vi kom fram i tid vilket heller inte är så vanligt när det gäller mig. Tea var lite nervös märkte det på henne. Hon ville inte att jag skulle lämna henne med de andra åkarna utan ville att jag skulle vara kvar. När huvudtränaren kom var det dock ok att jag gick.

Tea och den andra tjejen som skulle köra tävlingstestet fick gå ut och värma upp lite på isen. De åkte sedan fram till domarna och sedan körde de igång. Jag var så nervös att jag inte fixade att filma men jag vågade i alla fall titta. Tea var så fokuserad. Efter att ha gjort klart alla övningar fick de åka fram till domarna igen.

Även fast jag satt en bit ifrån uppe på en läktare kunde jag se hennes leende ända upp till mig. Dom hade klarat det båda 2!!!

Dom var 8 åkare från klubben som testade olika test och alla klarade!!! Så himla roligt!!!

Nu har hon julen på sig att hitta en låt som hon tycker om för i vår ska hon få sitt första program.

Har ni något bra tips när det kommer till låtval?

Det är en sak att bli nervös för något man själv ska utföra men att bli så galet nervös när det kommer till något tjejerna ska göra ja det är ju helt galet 😉 Antar att jag får fortsätta jobba vidare på att försöka styra mina känslor om det nu går. Jag är ju som jag är och det handlar ju egentligen bara om att jag bryr mig väldigt mycket om dom.

Önskar er alla en underbar lördag så här dan före dan före dopparedan

KRAM

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. @johsefine

  Vet intr om jag är extra känslig just nu men började gråta när jag läste att hon klarade testet ♥️ så himla duktig!
  Jag kan ingenting om just konståkning men jag är däremot intresserad av ridsport och då främst dressyr som ju rids till musik. En låt som jag minns och tyckte var mäktig när en ryttare red sitt program till är Pirates of the Caribbean- låten. Den har mäktiga förändringar i musiken som en häst kan göra coola rörelser till. Kanske kan något sådant passa Tea? KRAM fina du

 2. Filippa

  Hej! Jag är oxå en konståkare och tränar på elitnivå, så jag har varit med ett tag ? men jag skulle inte ta någon låt som går för snabbt då det är väldigt svårt att åka till. Jag skulle därför rekommendera någon lite lugnare och finare Disney-låt som inte går för fort men som man samtidigt inte somnar av! Hälsa grattis till Tea, förstår verkligen hennes lycka! Bästa känslan i världen att klara ett test?? Kram❤️

 3. Linnéa H

  Gud så roligt har själv fri 2 pch basic 3. Ett låtval skulle kunna vara något låt från the greatest showman eller någon Disney låt

 4. Esmeralda

  Vad roligt! Jag är också själv konståkare och som första program tycker jag att det passar bäst med instrumental musik. Filmmusik är ett bra tips, Disney har mycket bra som kan vara kul när barnen fortfarande inte är så jättegamla ?

 5. Clara

  Ohh så roligt för Tea!! Jag är konståkare själv och är inne på min åttonde säsong. Jag minns verkligen hur glad jag var när jag klarade tåvlingstestet eller grundtestet som det hette när jag tog det. Att få tävla är verkligen det roligaste med hela sporten. Som låttips rekommenderar jag verkligen att kolla på thepianoguys på youtube. De har många bra covers på poplåtar som passar utmärkt till program. Annars finns låten What about angels av birdie som jag åkte till för ett par år sedan. Hoppas verkligen att åkningen fortsätter att gå bra för henne!

 6. Minna Löfqvist

  Hej! Jag har åkt konståkning i 8 år och tävlar även i den 4 högsta klassen i Sverige och älskar att hitta olika musiker. Därför har jag en spellista på Spotify som du gärna kan gå in där jag har MASSOR av olika låtar till konståkning i alla möjliga olika stilar. Min Spotify heter ”minnalofqvist02” och spellistan heter ”konståkning (2)”. Hoppas den är till hjälp☺️ Kul för Tea att hon klarade testet!!?